Hoogheemraadschap van Rijnland

(2019 september tot november)

September t/m november 2019. Met de challenge “Welk soort geactiveerd kool kan het beste gebruikt worden om medicijnresten uit afvalwater te filteren.” gingen de studenten met Hoogheemraadschap van Rijnland tien weken aan de slag.

 

De Challenge

Voor het Hoogheemraadschap van Rijnland hebben de studenten onderzocht welk soort actief kool het beste medicijnresten uit afvalwater verwijdert. Daarnaast hebben de studenten ook een protocol gemaakt om te bepalen welk actief kool gebruikt moet worden. Elke afvalwaterzuiveringsinstallatie staat in een andere omgeving met andere bedrijven, een andere samenstelling van huizen en dus ook een andere samenstelling van afval dat verwerkt moet worden.

Hoogheemraadschap van Rijnland

Samen met anderen werkt het Hoogheemraadschap van Rijnland aan droge voeten en schoon water. In alles wat ze doen, wordt er rekening gehouden met natuur, landschap en klimaatverandering. Klimaatverandering veroorzaakt bijvoorbeeld droogte en wateroverlast. Rijnland bedenkt hier oplossingen voor.
De belangrijkste taken zijn: zorgen voor waterveiligheid, voor schoon en gezond water, voor voldoende water en voor waterzuivering.

Onze studenten

Ervaringen

“Het gaat dus ook over de toekomst van een bedrijf. Dat zie je als stagiair niet aankomen. Zo hé, dat is gaaf.”

Rick Mesman

Middelbaar Laboratoriumonderwijs, mboRijnland

“Het is enorm mooi om te zien hoe studenten zich ontplooien bij het Open Innovatie Lab.”

Jordy van Kampen

Begeleider Challenge, Technolab Leiden

Meedoen als middelbare school aan de Talent & Toekomstweek? Wij nemen contact met je op:

8 + 14 =