Bouwend Nederland

(2019/2020 november tot februari)

November 2019 t/m februari 2020. Met de challenge “Bouw een zo`n duurzaam en circulair mogelijke Tiny Office dat ook als een educatief voorbeeld kan dienen.” gingen de studenten met Bouwend Nederland tien weken aan de slag.

 

De challenge

Voor Bouwend Nederland ontwierpen de studenten een zo’n duurzaam en circulair mogelijke Tiny Office. De studenten bedachten gevels van hergebruikt hout en bewegende lamellen. Doordat de lamellen kunnen roteren kan een zo gunstig mogelijk binnenklimaat worden gecreëerd, in de zomer wordt de zon buiten gehouden en in de winter juist binnengelaten. Daarnaast zorgen de lamellen ook voor privacy. Het dak zal water op kunnen vangen en hergebruiken. De Tiny Office wordt op zo`n manier gebouwd dat het ook weer uit elkaar te halen is. Het kan vervolgens op een andere plek weer opgebouwd worden.

Naast een circulaire en duurzame buitenkant is er ook nagedacht over slimme, duurzame manieren binnen de Tiny Office. Hoe vaak drink je bijvoorbeeld een kop koffie tijdens een vergadering? Door middel van slimme onderzetters kan er elektriciteit worden gehaald uit de warmte van kopjes koffie. Zo kun je bijvoorbeeld een telefoon opladen. Verder zijn de ramen van het gebouw voorzien van zonnecellen en zit er in je bureaustoel een dynamo. Dan kun je lekker heen en weer rollen op je bureaustoel en tegelijkertijd de Tiny Office van stroom voorzien. Super slim dus! Hierboven is het resultaat te zien.
Hieronder een film over het project.

Bouwend Nederland

Koninklijke Bouwend Nederland, de vereniging van bouw- en infrabedrijven, is met ongeveer 4800 aangesloten bouwbedrijven de grootste ondernemersorganisatie in de bouw. Bouwend Nederland werkt aan een vitale bouwsector die bouwt aan een duurzame vernieuwing van de leefomgeving.

Onze studenten

Ervaringen

“Dit project gaat er echt komen. Dat is wel een groot verschil met wat we hier op school doen.”

Alischa Krösing

Student Bouwkunde, Haagse Hogeschool

“Ik ben trots op onze studenten. Ze hebben dit project goed gedaan.”

Cees Verweij

Docent Bouwkunde, Haagse Hogeschool

“De studenten hebben een gaaf eindproduct gemaakt. Ik heb genoten van de samenwerking tussen de bedrijven en de studenten.”

Thal Jonas

Begeleider Challenge, Technolab Leiden

Meedoen als middelbare school aan de Talent & Toekomstweek? Wij nemen contact met je op:

13 + 15 =