Meet the T.O.P.: Jettie van der Mey

Vandaag ontmoeten we Jettie van der Mey! Jettie werkt bij het Ondernemersfonds Leiden, een nieuwe Technolab Ondernemende Partner. Ze doet daar de secretariële ondersteuning en financiële administratie. Het is heel divers werk waardoor geen dag hetzelfde is. In dit artikel vertelt Jettie waarom Ondernemersfonds Leiden Technolab steunt.

Dag Jettie. Wie ben je?

Ik ben Jettie van der Mey en werk al acht jaar voor het Ondernemersfonds Leiden. Ik woon in Rijnsburg en heb daar een mooi huis waar ook een gedeelte is ingericht als thuiskantoor. Voordat het de norm werd werkte ik dus al lekker thuis! Ik heb drie kinderen waarvan er één bezig is met een opleiding op het MBO. Dankzij zijn studiekeuze traject weet ik hoe belangrijk het is dat er een goede verbinding is tussen onderwijs en de arbeidsmarkt.

Wat is het Ondernemersfonds precies?

Het ondernemersfonds Leiden krijgt elk jaar geld van de gemeente Leiden. Ondernemers betalen een opslag op de onroerendezaakbelasting (OZB). Dit extra geld is bedoeld voor ondernemers in Leiden. Ondernemers kunnen daarom een aanvraag voor geld naar het Ondernemersfonds sturen. Dit zijn allerlei bedrijven, zowel horeca ondernemingen, als winkels, sport- en onderwijsinstellingen.  Het bestuur van het Ondernemersfonds bekijkt de aanvragen en bepaald vervolgens waar het geld heen moet gaan.

Wat doe jij precies bij het Ondernemersfonds?

Mijn secretariële taken bestaan bijvoorbeeld uit het organiseren van vergaderingen, aantekeningen maken tijdens deze vergaderingen en contact houden met ondernemers in Leiden. Daarnaast doe ik de financiële administratie van het Ondernemersfonds. Ik boek de facturen in waardoor de ondernemers die een aanvraag voor geld doen, hun geld zo snel mogelijk ontvangen.

Waarom wilt het Ondernemersfonds Technolab steunen?

Voor het ondernemersfonds is de verbinding tussen onderwijs en de arbeidsmarkt heel belangrijk. Wie nu op school zit of studeert gaat over een paar jaar natuurlijk werken. Door geld in onderwijs te steken zorg je voor de werknemers van de toekomst! Daarom steunt het Ondernemingsfonds Technolab.