Meet the Vriend: Debby Zuijderduijn

Onderwijs-toppers. Daar kun je er nooit genoeg van hebben. Wij spraken met Debby Zuijderduin van het mboRijnland over onze samenwerking én haar wens voor het onderwijs. Lees je mee?

 

Ha Debby, kun je wat vertellen over jouw werk?

Ik ben Debby Zuijderduijn en ik ben nu 1,5 jaar teamleider van het team Mechatronica, Elektro- en Installatietechniek (MTEC6) bij mboRijnland. Hiervoor was ik docent Nederlands, Rekenen en Burgerschap. En weer dáárvoor zat ik in het basisonderwijs!

 

Zo, een hele route dus! Wat vind je het leukst aan je werk bij mboRijnland?

Ik kom dus uit het basisonderwijs en wat ik zo leuk vind is dat je nu ziet: wat gebeurt er nou daarna met die leerling? Daarnaast maak je bij het mbo echt vakmensen van die jongens en meiden. Je ziet ze naar volwassenheid doorgroeien en daarna het werkveld in gaan. Ook vind ik het contact met de bedrijven leuk, wat zij bijvoorbeeld belangrijk vinden en wat wij in het onderwijs daarin kunnen doen. Omdat we in de techniek zitten is dat iets wat altijd door ontwikkelt, er zijn eigenlijk altijd weer nieuwe vragen en nieuwe kansen. Je staat nooit stil in ons onderwijs. Ik vond het in het basisonderwijs altijd al magisch dat een kind in groep 3 binnenkomt, zonder te kunnen lezen, en het daarna aan het einde van het jaar boeken geweldig vindt. Zo is dat hier eigenlijk ook. Ze komen binnen, de ene is al wat handiger dan de andere, maar uiteindelijk gaan ze allemaal als vakmensen naar buiten.

 

En hoe ziet jullie samenwerking met Technolab eruit?

We zijn vorig jaar gestart en we waren bezig met het vernieuwen en verbeteren van ons onderwijs. We wilden bijvoorbeeld onze theorie en praktijk wat meer in elkaar verweven, maar daar moet je wel een goede manier in vinden. Zo kwamen we bij Technolab, want daar gebeurt dat op die manier: je gaat aan de slag in plaats van met je neus in de boeken! We hebben toen een docententraining bij jullie gevolgd. Dat waren eigenlijk drie vliegen in één klap: we konden meteen aan de slag met onze onderwijsvernieuwing, het was een goede start samen van het begin van het schooljaar én het was een teamdag. De afwisseling van de dag was ook top: we leerden nieuwe dingen, hadden teambuildingactiviteiten en gingen aan de slag met de doelen voor ons eigen onderwijs. We gingen echt met een plan de deur uit!

 

We zien ook dat de samenwerking na onze docententraining weer goed wordt aangehaald. Zo hebben onze studenten presentaties gegeven over hun opleiding tijdens jullie studie-speeddates voor het Da Vinci College. Dat is heel leuk! We zijn natuurlijk buren (we zitten samen op het Bètaplein) en dan is het leuk om gebruik te maken van elkaars mogelijkheden en kwaliteiten.

 

Wat is je wens voor het onderwijs?

Ik hoop dat er in het onderwijs altijd mensen zijn die zich altijd 100% inzetten voor de student die zij voor zich hebben, want dat is wat een student verdient. Dat er betrokken en bevlogen mensen zijn die hen altijd een stapje verder helpen in het pad dat zij belopen in het ‘onderwijsland’. Dat je ze helpt groeien, op welk gebied dan ook!

 

Kijk, dat zijn nog eens hele mooie wensen voor het onderwijs. Daar staan we natuurlijk helemaal achter!

Wil jij bij Technolab aan dit soort wensen meewerken? Of ben je benieuwd of er voor jouw bedrijf ook een mooie samenwerking met ons in zit? We staan altijd open voor mooie contacten. Bel of mails ons eens: info@technolableiden.nl óf 071-5191324!