Meet the Meester: Jorick!

Het zit er bijna op: de laatste week van de Meesterchallenge is ingegaan. Die periode sluiten de Meesters af met een creatieve opdracht waarin zij laten zien welke ontwikkelingen zij de afgelopen weken hebben doorgemaakt. Wij vroegen één van die 12 supergave Meesters naar zijn ontwikkelingen en leermomenten! Ben jij benieuwd naar het verhaal van Jorick?  Lees dan gauw verder!

Ha Jorick, wil je jezelf even voorstellen?

Mijn naam is dus Jorick, ik ben 19 jaar en doe mee met de Meesterchallenge van Technolab. Daarnaast werk ik al een paar jaar bij de Albert Heijn en doe ik aan de vechtsport Sodurado.

Sodu…wattes?

Sodurado! Dat is een combinatie van allemaal vechtsporten. Een soort van judo, met daarin kickbocksen en jiujitsu. Daarnaast doe ik aan boulderen, muurklimmen dus.  Hiervoor zat ik ook nog op voetbal, trampoline springen en roeien maar daar moest ik mee stoppen omdat ik te weinig tijd had.

Laten we even 10 weken terug in de tijd gaan… waarom meldde je je aan voor de Meesterchallenge?

Ik was dit jaar begonnen aan de studie Fysiotherapie aan de Hogeschool van Amsterdam. Dat bleek uiteindelijk toch niet zo leuk, dus toen had ik de rest van het jaar een tussenjaar. Mijn nicht Amber heeft meegedaan aan de Meesterchallenge. Zij zei dat het echt een  leuke ervaring was om mee te doen. En daarnaast dacht ze dat het ook nog eens nuttig was voor mij, omdat ik al interesse had om de pabo te gaan doen!

Wat hoopte je te leren tijdens de Meesterchallenge? En is het gegaan zoals je dat hoopte?

Ik hoopte te leren hoe ik enthousiasme kan opwekken bij kinderen en betrokken kan zijn bij hun leerproces. Aan het begin dacht ik soms echt even: wat voor dingen moet ik vragen als ik bij ze aan tafel zit? En hoe kan ik de juiste vragen stellen? Ik had geen idee in hoeverre ik tips moest geven of hoe ik de kinderen moest begeleiden.

Heb je dat uiteindelijk geleerd?

Ja! Het kan natuurlijk altijd nog beter, maar ik heb wel echt geleerd door de workshops en projectweken dat je het gewoon moet doén. Daarnaast heb ik natuurlijk ook meegekeken bij andere Meesters en hen veel vragen gesteld. De tip die zij mij toen gaven was om dingen te vragen waardoor de kinderen blijven nadenken. Loopt een kind vast? Vraag iets om ze een beetje de goede richting in te brengen zodat ze zelf op het goede antwoord kunnen komen!

Heb je nog meer dingen geleerd tijdens de Meesterchallenge?

Ik heb tijdens de Meesterchallenge meegelopen op Basisschool de Viersprong, bij groep 5. De leerkracht daar heeft mij geleerd dat je bij gedrag van kinderen altijd op allerlei factoren moet letten. Zij vroeg bijvoorbeeld altijd aan hen hoe hun dag was geweest, of waren ze misschien moe? Is er iets anders gebeurd waardoor ze op een bepaalde manier reageren? Ik denk dat mijn kwaliteit daar ook wel ligt: het goed opletten op de verschillende factoren die eraan bijdragen dat een kind zich op een bepaalde manier gedraagt.

En volgend jaar ga jij dus de pabo doen! Waar kijk je het meest naar uit?

Ik kijk heel erg uit naar de lessen die ik ga krijgen, vooral de gymlessen want ik heb de Sportklas gekozen. Gymles geven lijkt mij het leukste vak om te geven. Lekker sporten, lekker doen, en je hebt bijna alleen maar enthousiaste leerlingen! Dat was bij de gymles bij mij vroeger in ieder geval wel zo. 😊

Welke tip wil je toekomstige Meesters meegeven?

Vraag dingen als je het niet snapt, anders kom je ook niet echt verder. Probeer er eerst zelf achter te komen, maar daarna: gewoon lekker vragen. Op het begin dacht ik soms echt: ‘Ik weet niet wat ik moet doen!’. Ik had toen gewoon meteen meer moeten (door)vragen.

Over vragen gesproken… dan de laatste vraag voor jou: hoe vat jij de Meesterchallenge in twee woorden samen?

Leerzaam & gezellig!

 

Ben je enthousiast geworden over de Meesterchallenge? En ben of ken jij iemand die hier héél graag aan mee zou willen doen? Laat het ons weten! Je kunt ons bereiken op 071-5191324 of mail naar: info@technolableiden.nl

Meedoen als middelbare school aan de Talent & Toekomstweek? Wij nemen contact met je op:

14 + 14 =