Hey, ik ben Aquilla. Ik zit nu in het tweede jaar van de opleiding bioinformatica en ik doe mee aan de Innovatie Challenge: Manufacturing For the Future. Deze challenge trok mij heel erg aan aangezien de focus ligt op de toepassing van industrie 4.0. Dit is een nieuwe vorm van industrie waarin automatisering en digitalisering centraal staan. Deze aspecten sluiten heel goed aan op het informatica gedeelte van mijn opleiding.

Wat heel gaaf is aan deze challenge is dat deze na 10 weken volledig afgerond is. Je begint het project met wat voorkennis hier en daar en je eindigt met heel veel kennis binnen een specifiek gedeelte van het project. Zo had ik voor dit project nog nooit gehoord van een arduino en kan ik deze nu zeer goed programmeren en weet ik hoe je verschillende modules op de arduino kan aansluiten.

Naast de kennis en vaardigheden die je direct toepast op het project leer je ook vaardigheden die in een veel algemenere situatie zeer nuttig zijn. Je leert op een efficiënte manier communiceren en projectmatig samenwerken waardoor snel resultaten behaald worden en het doel goed voor ogen blijft. Hierbij zijn meetings in de vorm van scrumsessies van belang. Hierin wordt steeds gekeken naar welke taken volbracht zijn, wat de vervolg stappen zijn en of deze op korte termijn of op lange termijn uit te voeren zijn. Dit zorgt voor een goede workflow waardoor je voor je het door hebt, al hele grote taken hebt volbracht.

Meedoen als middelbare school aan de Talent & Toekomstweek? Wij nemen contact met je op:

8 + 5 =