Willie Wortel Wedstrijd

Dit jaar is een bijzondere editie van de Willie Wortel Wedstrijd. We vieren namelijk het tienjarig jubileum! Wie wint in 2017 de WWW-Kanjer (hoofdprijs), het Lampje (voor de beste technische vinding), de Willie (voor de briljante uitvinding die toch net niet werkt) of de Publieksprijs?

De Willie Wortel Wedstrijd geeft jonge geniën uit de eerste twee klassen van het voortgezet onderwijs de kans om voor de meest uiteenlopende problemen een creatieve oplossing te bedenken én die misschien wel echt uit te werken. Finalisten maken samen met onze partnerbedrijven prototypes van hun wilde ideeën. Doe je mee?

Op 9 januari is de start van de Willie Wortel Wedstrijd. Vanaf die dag zijn de deelnemers dé nieuwe uitvinders van het jaar 2017.

Er is een maand de tijd om over de uitvinding na te denken en deze uit te werken. Dit doen de deelnemers tijdens de twee lessen die jullie op school krijgen. Deze lessen worden gegeven door docenten van jullie eigen school. Van alle uitvindingen die zijn bedacht gaan de beste door naar de halve finale. De beste uitvinding kan bijvoorbeeld worden gekozen door een verkiezing te houden op school, maar jullie mogen ook zelf, in overleg met de docent, een manier bedenken.

Op 10 februari komt het team van de Willie Wortel Wedstrijd de beste ideeën van jouw school ophalen.

Wordt jouw uitvinding gekozen als één van de beste van de school, dan ga jij door naar de halve finale!Deze vindt plaats op 23 en 24 maart. Hier ga jij, alleen, of met jouw team de jury ervan overtuigen dat jouw/jullie uitvinding het beste is. Dit doen jullie op een bedrijfsmarkt met een korte pitch.

Is jouw uitvinding gekozen om naar de finale te gaan? Gefeliciteerd! Je uitvinding wordt werkelijkheid. Je gaat samen met een bedrijf een prototype maken van het idee dat jullie in gedachten hebben. Halverwege deze periode krijgen jullie allemaal een workshop om je ondernemers skills te verbeteren en in te zetten.

Vrijdag 9 juni is de grote avond. Dan zal de finale gehouden worden, zorg ervoor dat je uitvinding (en natuurlijk jijzelf) er tiptop uitziet want dit wordt een avond om nooit te vergeten.

Agenda 2016-2017

9 januari Startschot wedstrijd
10 februari Laatste inzendingen
23 en 24 maart Halve Finale
9 juni Finale

Contact

Telefoon: 071-5191324
email: williewortelwedstrijd@technolableiden.nl
Zweilandlaan 4 2334 CS Leiden

Technolab Leiden

Zweilandlaan 4 2334 CS Leiden 071-5191324 info@technolableiden.nl KvK: 27372497

Fans van Technolab

Word fan en ontdek Technolab zoals wij en veel kinderen het kennen.
Word fan!
Donaties Technolab is erg blij met uw donaties.
Doneer
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief