Willie Wortel Wedstrijd

Dit jaar was een bijzondere editie van de Willie Wortel Wedstrijd, we konden namelijk het tienjarig jubileum vieren! Op vrijdag 9 juni vond de spetterende finale plaats, de vacuümtondeuse heeft de Willie Wortel Wedstrijd-kanjer én de publieksprijs in de wacht gesleept. Deze tondeuse zuigt tijdens het scheren de haartjes op, superhandig! Hieronder zie je alle finalisten tijdens de finale in de Hooglandse Kerk.

Daarnaast werden er nog twee prijzen uitgereikt. De Weer-den ging naar huis met het Lampje voor de beste duurzame uitvinding, deze den kan regen opvangen en ook nog eens zonne-energie opwekken. Ook was er een uitvinding die toch net niet zo goed werkte als verwacht: de BME, een soort exo-skelet, verdiende daarmee de Willie.

De Willie Wortel Wedstrijd geeft jonge geniën uit de eerste twee klassen van het voortgezet onderwijs de kans om voor de meest uiteenlopende problemen een creatieve oplossing te bedenken én die misschien wel echt uit te werken. Finalisten maken samen met onze partnerbedrijven prototypes van hun wilde ideeën. Doe je mee?

Willie Wortel Wedstrijd 2017
Op 9 januari was de start van de Willie Wortel Wedstrijd. Vanaf die dag zijn de deelnemers dé nieuwe uitvinders van het jaar 2017. Zij kregen een maand de tijd om over de uitvinding na te denken en deze uit te werken. Dit deden de deelnemers tijdens de twee lessen die zij op school kregen. Deze lessen werden gegeven door docenten van hun eigen school. Van alle uitvindingen die zijn bedacht gingen de beste door naar de halve finale.

Op 10 februari kwam het team van de Willie Wortel Wedstrijd de beste ideeën op iedere school ophalen. Zij gingen door naar de halve finale! Deze vonden plaats op 23 en 24 maart. Hier ging elk team de jury proberen te overtuigen dat hun uitvinding het beste is. Dit gebeurde op een bedrijfsmarkt met een korte pitch.

De uitvindingen die gekozen zijn om door te gaan naar de finale worden werkelijkheid. Elk groepje gaat samen met een bedrijf een prototype maken van het idee dat zij in gedachten hebben. Halverwege deze periode kreeg iedereen een workshop om de ondernemers skills te verbeteren en in te zetten voor de finale op 9 juni.

Agenda 2016-2017

9 juni Finale

Contact

Telefoon: 071-5191324
email: williewortelwedstrijd@technolableiden.nl
Zweilandlaan 4 2334 CS Leiden

Finale Willie Wortel Wedstrijd

Vrijdag 9 juni is het eindelijk zo ver,  de grote finale van de Willie Wortel Wedstrijd. De tien allerbeste uitvindingen strijden om de prestigieuze WWW-Kanjer prijs! Zijn jullie er ook...
Read More

De uitvindingen zijn gekoppeld aan bedrijven!

De voorbereidingen voor de grote finale van de Willie Wortel Wedstrijd zijn in volle gang! Binnenkort gaan de jonge uitvinders beginnen met het maken van een prototype van de uitvinding.
Read More

De finalisten zijn gekozen!

Na twee ontzettend spannende halve finales, waarin de jonge geniën de uitvindingen met veel passie hebben gepresenteerd is de jury er uit.
Read More

Het is bijna zo ver!

Het is bijna zo ver! 23 en 24 maart vinden de halve finales van de Willie Wortel Wedstrijd plaats. 103 genieën met in totaal 28 uitvindingen zijn door middel van een workshop presenteren klaargestoomd voor de halve finale. Hier zullen de jonge willy’s  de...
Read More

De halve finalisten zijn bekend!

Na uren lang discussiëren zijn de juryleden er uit! De 30 allerbeste ideeën zijn er uit gepikt en de halve finalisten zijn bekend. Ook de ideeën die niet door zijn waren erg goed. Mocht jullie idee er niet tussen zitten betekent dat niet dat het geen goede uitvinding...
Read More

Wil je op de hoogte zijn van alles dat er op en rond Technolab gebeurt?

Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief!

Technolab Leiden

Zweilandlaan 4 2334 CS Leiden
071-5191324 info@technolableiden.nl KvK: 27372497

Fan van Technolab

Technolab moet je meemaken!

Word fan

Wij zijn erg blij met uw donaties.

Doneer ook

Zullen we elkaar volgen? Leuk!

Facebook Twitter