Willie Wortel Wedstrijd

Dit jaar is een bijzondere editie van de Willie Wortel Wedstrijd. We vieren namelijk het tienjarig jubileum! Wie wint in 2017 de WWW-Kanjer (hoofdprijs), het Lampje (voor de beste duurzame uitvinding), de Willie (voor de briljante uitvinding die toch net niet werkt) of de Publieksprijs?

De Willie Wortel Wedstrijd geeft jonge geniën uit de eerste twee klassen van het voortgezet onderwijs de kans om voor de meest uiteenlopende problemen een creatieve oplossing te bedenken én die misschien wel echt uit te werken. Finalisten maken samen met onze partnerbedrijven prototypes van hun wilde ideeën. Doe je mee?

Op 9 januari is de start van de Willie Wortel Wedstrijd. Vanaf die dag zijn de deelnemers dé nieuwe uitvinders van het jaar 2017.

Er is een maand de tijd om over de uitvinding na te denken en deze uit te werken. Dit doen de deelnemers tijdens de twee lessen die jullie op school krijgen. Deze lessen worden gegeven door docenten van jullie eigen school. Van alle uitvindingen die zijn bedacht gaan de beste door naar de halve finale. De beste uitvinding kan bijvoorbeeld worden gekozen door een verkiezing te houden op school, maar jullie mogen ook zelf, in overleg met de docent, een manier bedenken.

Op 10 februari komt het team van de Willie Wortel Wedstrijd de beste ideeën van jouw school ophalen.

Wordt jouw uitvinding gekozen als één van de beste van de school, dan ga jij door naar de halve finale! Deze vindt plaats op 23 en 24 maart. Hier ga jij, alleen, of met jouw team de jury ervan overtuigen dat jouw/jullie uitvinding het beste is. Dit doen jullie op een bedrijfsmarkt met een korte pitch.

Is jouw uitvinding gekozen om naar de finale te gaan? Gefeliciteerd! Je uitvinding wordt werkelijkheid. Je gaat samen met een bedrijf een prototype maken van het idee dat jullie in gedachten hebben. Halverwege deze periode krijgen jullie allemaal een workshop om je ondernemers skills te verbeteren en in te zetten.

Vrijdag 9 juni is de grote avond. Dan zal de finale gehouden worden, zorg ervoor dat je uitvinding (en natuurlijk jijzelf) er tiptop uitziet want dit wordt een avond om nooit te vergeten.

Agenda 2016-2017

9 juni Finale

Contact

Telefoon: 071-5191324
email: williewortelwedstrijd@technolableiden.nl
Zweilandlaan 4 2334 CS Leiden

De uitvindingen zijn gekoppeld aan bedrijven!

De voorbereidingen voor de grote finale van de Willie Wortel Wedstrijd zijn in volle gang! Binnenkort gaan de jonge uitvinders beginnen met het maken van een prototype van de uitvinding.

Read More

De finalisten zijn gekozen!

Na twee ontzettend spannende halve finales, waarin de jonge geniën de uitvindingen met veel passie hebben gepresenteerd is de jury er uit.

Read More

Het is bijna zo ver!

Het is bijna zo ver! 23 en 24 maart vinden de halve finales van de Willie Wortel Wedstrijd plaats. 103 genieën met in totaal 28 uitvindingen zijn door middel van een workshop presenteren klaargestoomd voor de halve finale. Hier zullen de jonge willy’s  de...
Read More

De halve finalisten zijn bekend!

Na uren lang discussiëren zijn de juryleden er uit! De 30 allerbeste ideeën zijn er uit gepikt en de halve finalisten zijn bekend. Ook de ideeën die niet door zijn waren erg goed. Mocht jullie idee er niet tussen zitten betekent dat niet dat het geen goede uitvinding...
Read More

De halve finalisten zijn bijna bekend!

Wat een ontzettend zware taak hebben de drie juryleden van de Willie Wortel Wedstrijd. Ze zijn op dit moment bezig met het selecteren van de halve finalisten. Er zijn echter zo ontzettend veel geniale ideeën binnengekomen dat ze op dit moment voor een echte...
Read More

Agenda 2016-2017

9 juni – Finale

De finale begint in

Dag(en)

:

Uur(s)

:

Minute(s)

:

Second(s)

Wil je op de hoogte zijn van alles dat er op en rond Technolab gebeurt?

Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief!

Technolab Leiden

Zweilandlaan 4 2334 CS Leiden
071-5191324 info@technolableiden.nl KvK: 27372497

Fan van Technolab

Technolab moet je meemaken!
Word fan
Wij zijn erg blij met uw donaties.
Doneer ook

Zullen we elkaar volgen? Leuk!

Facebook Twitter