Willie Wortel Wedstrijd Junior 2021

Stad van de Toekomst

Eind september vindt de 17e editie plaats van de Willie Wortel Wedstrijd junior. Het thema van dit jaar is nog niet bekend.

In 2021 was het thema: Stad van de toekomst. Hoe ziet onze stad er in de toekomst uit? Dat is de vraag waar vindingrijke Willie Wortels antwoord op hebben gegeven!

THEMA VAN 2021…

Tijdens de 15e editie gingen groepjes aan de slag met de Stad van de Toekomst. Hoe ziet onze stad er in de toekomst uit? 
Steeds meer mensen willen wonen en werken in de stad. Waar gaan zij wonen en hoe zien hun huizen eruit? Steeds vaker zijn er hitte golven en extreme regenbuien. Hoe zorgen we voor genoeg water in de zomer en droge voeten tijdens de natste dagen? Oplossingen voor transport, biodiversiteit, voedsel en energie.

Tijdens deze finale werden alle uitvindingen beoordeeld door een expert jury (Hoogheemraadschap Rijnland & HortusBotanicus Leiden), en een publieksjury en werden er mooie prijzen uitgereikt!

Het programma

De Willie Wortel Wedstrijd junior begint het vormen van een team. Met elkaar ga je daarna brainstromen over goede ideeën en uitvindingen. 

Elk team stuurt hun uitvinding op naar Technolab. 

De teams met de beste ideeën mogen naar Technolab komen om het in het echt te gaan bouwen!

  • Ronde 1: Van brainstorm tot idee
  • Ronde 2: Bouwen maar!
  • Ronde 3: Filmpje maken en presenteren
  • Finale

  Van elke school gaat er een groepje door naar de grote finale! 

  Bij een wedstrijd horen er prijzen!

   

  We starten de Willie Wortel Wedstrijd junior met 400 deelnemers en ongeveer 80 uitvindingen. Van elke school wordt een finalist gekozen die gaat strijden om fantastische prijzen. Want we hebben maar liefst drie prijzen!

   

  De WWW Kanjer, door de vakkundige Jury als beste uitvinding gekozen, de WWW Publieksprijs en de WWW Willie, voor het origineelste idee.

  Namens Technolab wensen wij jullie heel veel

  succes en tot snel!

  10 + 15 =

  Dit is de Willie Wortel Wedstrijd voor de basisschool. Wil je meer informatie of in gesprek met ons over een samenwerking met jullie school? Vul dan het contactformulier in.