Willie Wortel Wedstrijd Junior 2023

Supermarkt van de toekomst

Willie Wortel Wedstrijd junior:

De 2e editie van de Willie Wortel Wedstrijd junior gaat alweer bijna van start! Het thema van dit jaar is ‘Supermarkt van de toekomst

De opdrachtgever van deze editie is niemand minder dan Pieter van de PLUS Lammenschans! Hoe kan de PLUS slimmer en groener worden? Dat is de vraag waar vindingrijke Willie Wortels antwoord op gaan geven! Bekijk snel de video hieronder:

Inhoud van de wedstrijd

Tijdens de 2e editie gaan groepjes aan de slag met de Supermarkt van de Toekomst.  In teams gaan leerlingen van groep 8 aan de slag om een uitvinding te bedenken die boodschappen doen slimmer en duurzamer maakt. Vol creatieve ideeën kunnen ze bij Technolab in het Klus lokaal aan de slag om het prototype te gaan bouwen. De meest originele en handige uitvindingen maken kans om in de finale terecht te komen. 

Tijdens de finale worden alle uitvindingen beoordeeld door een expert jury en een publieksjury en worden er mooie prijzen uitgereikt! Dit jaar zit ook de opdrachtgever, Pieter van de PLUS, in de jury. 

Het programma

De Willie Wortel Wedstrijd junior begint het vormen van een team. Met elkaar ga je daarna brainstromen over goede ideeën en uitvindingen. 

Elk team stuurt hun uitvinding op naar Technolab. 

De teams met de beste ideeën mogen naar Technolab komen om het in het echt te gaan bouwen!

Planning

  • Ronde 1 (op school): Teams vormen & Van brainstorm tot idee
  • Ronde 2 (op TL): Bouwen van prototype
  • Ronde 3 (op school): Elke klas kiest een winnaar
  • Ronde 4 (op TL): Presentatie oefenen + prototype verbeteren op 25 oktober
  • Finale (op TL):  november

Van elke school gaat er een groepje door naar de grote finale! 

Deze vindt op 2 november plaats van 14:00-16:00 uur op Technolab. 

 

Bij een wedstrijd horen prijzen!

 

We starten de Willie Wortel Wedstrijd junior met 400 deelnemers en ongeveer 80 uitvindingen. Van elke school wordt een finalist gekozen die gaat strijden om fantastische prijzen. Want we hebben maar liefst drie prijzen!

 

Er zijn maar liefst drie prijzen te winnen in de finale. Samen bepalen het publiek en de vakkundige jury welk team een van de volgende prijzen wint: de WWW Publieksprijs, Uitvindersprijs, en de Presentatieprijs!

Namens Technolab wensen wij jullie heel veel

succes en tot snel!

14 + 8 =

Dit is de Willie Wortel Wedstrijd voor de basisschool. Wil je meer informatie of in gesprek met ons over een samenwerking met jullie school? Vul dan het contactformulier in.