Willie Wortel Wedstrijd Junior 2021

Stad van de Toekomst

Eind september vindt de 15e editie plaats van de Willie Wortel Wedstrijd. Dit jaar is het thema: Stad van de toekomst. Hoe ziet onze stad er in de toekomst uit? Dat is de vraag waar jij als vindingrijke Willie Wortel antwoord op gaat geven!

THEMA VAN DIT JAAR…

 

Dit jaar ga je met een groepje aan de slag met de Stad van de Toekomst. Hoe ziet onze stad er in de toekomst uit? Dat is de vraag waar jij als vindingrijke Willie Wortel antwoord op gaat geven!
Steeds meer mensen willen wonen en werken in de stad. Waar gaan zij wonen en hoe zien hun huizen eruit? Steeds vaker zijn er hitte golven en extreme regenbuien. Hoe zorgen we voor genoeg water in de zomer en droge voeten tijdens de natste dagen? Oplossingen voor transport, biodiversiteit, voedsel en energie.

Die hebben we nodig om de klimaatdoelen van 2030 te halen!

Wie weet wordt jouw groepje genomineerd om in de grote Willie Wortel finale jullie uitvinding te presenteren!
Tijdens deze finale worden alle uitvindingen beoordeeld door een expert jury (Hoogheemraadschap Rijnland & HortusBotanicus Leiden) en publieksjury en worden er mooie prijzen uitgereikt!

Het programma

Snel aan de slag! De komende weken gaan jullie beginnen met de uitvindingen. Dat betekent dat je van een idee en echt werkend product moet maken.

Dat is best lastig. Daarom komen we bij jullie 5 lessen geven. Op school, op Technolab en in onze Wille Wortel Kas op ons Zandbakterrein!

  • Les 1: Van brainstorm tot idee
  • Les 2: Van idee naar prototype
  • Les 3-4: Bouwen maar!
  • Les 5: Filmpje maken en presenteren

Van elke school gaat er een groepje door naar de grotefinale! De finale is op 3 november van 14uur tot 16uur!

Bij een wedstrijd horen er prijzen!

 

We starten de Willie Wortel Wedstrijd met 400 deelnemers en ongeveer 80 uitvindingen. Van elke school wordt een finalist gekozen die op 3 november strijden om de fantastische prijzen. Want we hebben maar liefst drie prijzen!

 

De WWW Kanjer, door de vakkundige Jury als beste uitvinding gekozen, de WWW Publieksprijs en de WWW Willie, voor het origineelste idee.

Namens Technolab wensen wij jullie heel veel

succes en tot snel!

9 + 9 =

Dit is de Willie Wortel Wedstrijd voor de basisschool. Wil je meer informatie of in gesprek met ons over een samenwerking met jullie school? Vul dan het contactformulier in.