fbpx

 Hoi Esmee! Kun je wat over jezelf en jouw opleiding vertellen?

“Ik ben Esmee, 18 jaar oud en ik kom uit Amersfoort. Ik zit in mijn derde en laatste jaar van Eco & Wildlife in Geldermalsen. Eco & Wildlife is een vrij brede, groene opleiding. Je leert veel over natuurbeheer, inventariseren van natuur en dieren, ecologie en wildlife management. De meeste studenten lopen stage bij een groenbeheerbedrijf – zoals een hovenier – of bij natuureducatie. Technolab leek mij gelijk al erg leuk. Het geven van workshops trok mij heel erg én ik wilde kijken of ik later iets met kinderen wil doen. Ik heb tijdens mijn stage heel veel met kinderen gewerkt en ik ben hier erg enthousiast over. Misschien wil ik hierna wel onderwijsassistent worden!”

 

Wat vond je het leukst tijdens je stage?

“Ik vond de workshop Stopmotion heel erg leuk om te geven, daarbij mogen de kinderen met een iPad voor een greenscreen hun eigen film maken, met eigen poppetjes. Ik vond het leuk om te zien hoe creatief ze werden bij die workshop.”

 

Wat heb je geleerd?

“Ik heb geleerd om beter voor een groep te staan. Ik werd eigenlijk meteen in het diepe gegooid, want tijdens mijn eerste week begonnen de Sintweken. Ik heb toen vooral geleerd hoe je voor verschillende groepen moet staan, dus voor verschillende leeftijden. Eerst vond ik dat wel lastig, je moet orde houden en je moet niet te streng of te lief zijn. Ik ben daarin wel echt gegroeid!”

 

Wat was jouw stage-opdracht bij Technolab?

“Met het Wellant College Oegstgeest werkten we samen aan project Kweek it till you make it, zodat basisschoolleerlingen enthousiast worden van groen praktijkonderwijs. In drie lessen zetten ze hun eigen kwekerij op, waar ze hun eigen groenten en kruiden gaan kweken. Ze maken kennis met het Wellant College en hun speciale groene vakken. Ik was de projectleider en scrummeester van dit project en ik heb de begroting gemaakt. Ik vond het heel leuk en interessant hoe het gaat met het opzetten van zo’n project.”

 

Nu je stage erop zit, wat ga je doen?

“Over een halfjaar ben ik klaar met mijn studie en daarna neem ik een tussenjaar, om uit te vinden wat ik hierna voor opleiding wil gaan doen. Ik wil gaan werken en gewoon even geen school hebben, meer tijd voor m’n hobby’s. Ik wil eigenlijk heel graag leren gitaar spelen en beter leren tekenen!”

 

We wensen onze super-stagiaire Esmee nog veel succes met de laatste loodjes van haar studie!

 

Ben jij enthousiast na het lezen van dit interview? En wil je meer weten over stagelopen bij Technolab? Neem contact met ons op of lees onze andere blogs!

 

 

 

Meer nieuws

Meet the partner: Hella van Leeuwen

Meet the partner: Hella van Leeuwen

Meet the partner: Hella van Leeuwen Maak kennis met Hella van Leeuwen! Hella is communicatiemanager bij Airbus Nederland en werkt vanuit die rol al tien jaar samen met Technolab. Samen met Airbus heeft Technolab verschillende projecten en workshops opgezet. Het...

De jury van de Willie Wortel Wedstrijd 2021 is bekend!

De jury van de Willie Wortel Wedstrijd 2021 is bekend!

De jury van de Willie Wortel Wedstrijd 2021 is bekend! De Willie Wortel Wedstrijd is in volle gang! Dit jaar is deze wedstrijd online te volgen via #williewortelwedstrijd2021 en #www2021. Wie bedenkt de origineelste, handigste én bruikbaarste oplossing om een...

Duurzame helden

Duurzame helden

Duurzame helden Kijk, voor een duurzaam project loopt Technolab natuurlijk altijd warm. Al helemaal als dat gedaan wordt met toffe studenten met een hoop kennis en kunde. We hebben het hier over Timo (22), Sam (21) en Nadine (23). Zij doen de lerarenopleiding...