Talent en Toekomst

Hoe weet je nou wat je écht wilt? En wat zijn er allemaal voor mogelijkheden? Talent en Toekomst biedt leerlingen uit 3 vmbo een vierdaagse stage om alle ins en outs van vier vakgebieden te ontdekken.

Tot en met je middelbare school zijn de meeste zaken aardig voor je uitgestippeld. Daarna staat er een wereld voor je open en moet je zelf kiezen wat je wilt. Maar hoe weet je nou wat je écht wilt? En wat zijn er allemaal voor mogelijkheden?

Om je te helpen bij die keuze, heeft Technolab Talent en Toekomst in het leven geroepen, speciaal voor leerlingen uit 3 vmbo. In deze vierdaagse stage werp je alvast een blik in de toekomst en ontdek je de ins en outs van een bepaald vakgebied. Je kan kiezen uit de volgende sectoren: Ondernemen, Onderwijs, Techniek of Zorg. Bekijk onderstaande filmpjes voor meer informatie over het programma en de vier onderdelen!

Ondernemen

Een briljant idee omzetten in een echt product of een echte dienst, is makkelijker gezegd dan gedaan. Er komt een hoop bij kijken en doorzettingsvermogen is een must!

Onderwijs

Iedereen blijft zijn hele leven leren, elke dag leer je wel iets nieuws. Kennis op een goede manier overdragen is ook iets waar je weer les in kan krijgen! Deze workshops zul je geven.

Techniek

Nauwkeurigheid en precisie zijn twee belangrijke vaardigheden bij techniek. Een huis of een productieproces staat of valt soms op de millimeter of milliliter!

Zorg

Gelukkig zijn veel mensen in goede gezondheid, maar gezond zijn is niet vanzelfsprekend. Zorg verlenen blijft altijd nodig en is een zeer dankbaar/gevarieerd beroep!

Ook heel leerzaam!

Een soortgelijk programma hebben we ook voor havo-leerlingen (DubbelLOB).

Geinteresseerd?

Voor meer informatie, neem contact op chantal@technolableiden.nl

Gerelateerde projecten

Willie Wortel wedstrijd

VO onderbouw

Wie doet de origineelste uitvinding? Dat kan iets heel nuttigs zijn of gewoon een wild idee. Zit je in de eerste of tweede klas van het VO? Doe dan mee met alweer de twaalfde editie!

Dromen & doen

HAVO

Weet jij al wat je later wilt worden? Of heb je nog geen idee? Als het antwoord ‘iets met economie’ is, dan is Dromen & Doen misschien wel wat voor jou!