fbpx

Reserveer nu (met korting!) bij Technolab workshops voor het komend schooljaar. Bijvoorbeeld het nieuwe ‘Stoepplantjes’, samen met de Hortus. Ook onze bestaande workshops zijn tegen het licht gehouden. Ze zijn hier en daar uitdagender gemaakt, met een duidelijke indeling per leeftijdsgroep. Op de vernieuwde workshoppagina vind je alle workshops op Technolab.

. Groep 1, 2 en 3 maken kennis met lucht, water, aarde en vuur tijdens de workshop: ‘Experimenten met Elementen’. Kinderen doen zelf proefjes en ontdekken dat vuur lucht nodig heeft. Of dat een groot stuk piepschuim lichter is dan een klein stuk ijzer.

· Groep 4 kan aan de slag met ‘Draadkunst’. Ze ontwerpen en maken een draadfiguur dat kan blijven staan, door te werken met ijzerdraad, krammetjes en gereedschap. Ze ontdekken dat je op verschillende manieren naar dingen kan kijken. En hoe je, met wat oefening, de wet van de zwaartekracht naar je hand zet!

· Voor groep 5, 6 en 7 is er ‘Pretpark bouwen’, ‘Bruggen Bouwen’ en ‘Ontwerp je attractie’, gericht op ontwerpen en bouwen met uitdagende en diverse materialen en gereedschappen.

· Groep 6, 7 (en 8) kan ook kiezen voor ‘Maken en praten met Apparaten’. Door te werken met verschillende soorten robots leren de kinderen hoe een robot geprogrammeerd wordt en hoe een robot denkt.

· Voor de bovenbouw (7 en 8) is er nu ‘Stoepplantjes’, een speurtocht naar deze taaie overlevers, samen met de Hortus. In de stad, tussen stoeptegels, worden deze plantjes vaak weggehaald, maar als je ze van dichtbij bekijkt, blijkt het zogenaamde onkruid heel bijzonder te zijn, en soms ook eetbaar!

· En ten slotte is er, voor groep 8, het vernieuwde en actuele ‘Mens en Microbiologie’, in samenwerking met farmaceutisch bedrijf Janssen.

Korting door uitval door corona

Omdat afgelopen schooljaar scholen een tijd gesloten waren en niet konden komen vanwege het coronavirus, geven we scholen die vriend zijn van Technolab nu € 252,- korting op een serie van 10 workshops voor komend schooljaar. U boekt dus nu voor het hele jaar voor € 998,-. Is uw school nog geen vriend van Technolab? Neem dan contact met ons op via workshops@technolableiden.nl. Via dit e-mailadres kunt u ook uw reservering doorgeven. Graag tot ziens op Technolab!

Andere Innovatie Challenges

Meet the Technotopper: Thomas

Meet the Technotopper: Thomas

Meet the Technotopper: Thomas! Hij slijt z’n dagen als dagcoördinator, klusser, stagebegeleider, scouting stamlid, sfeermaker en fulltime afleider. In dat laatste is ‘ie trouwens echt héél erg goed, aldus alle collega’s bij Technolab. We hebben het natuurlijk over...

Digispel

Digispel

Je eigen games maken? Dat kan tijdens Digispel! Een game programmeren? Dat kun je leren! Leerlingen van het Da Vinci College Lammenschans hebben de afgelopen zes weken hard gewerkt aan het maken van hun eigen game. Onder leiding van Kim en Mischa van Technolab Leiden...

De nacht van de leraar was een succes!

De nacht van de leraar was een succes!

De nacht van de leraar 2021 was een succes! Was jij er ook bij? Wat was de nacht van de leraar een feestje! Ook Technolab heeft meerdere workshops gegeven. Zo konden leraren meer te weten komen over Onderzoeken & Ontwerpen, ToekomstTaal en GroenDoen. Vol...