fbpx

Reserveer nu (met korting!) bij Technolab workshops voor het komend schooljaar. Bijvoorbeeld het nieuwe ‘Stoepplantjes’, samen met de Hortus. Ook onze bestaande workshops zijn tegen het licht gehouden. Ze zijn hier en daar uitdagender gemaakt, met een duidelijke indeling per leeftijdsgroep. Op de vernieuwde workshoppagina vind je alle workshops op Technolab.

. Groep 1, 2 en 3 maken kennis met lucht, water, aarde en vuur tijdens de workshop: ‘Experimenten met Elementen’. Kinderen doen zelf proefjes en ontdekken dat vuur lucht nodig heeft. Of dat een groot stuk piepschuim lichter is dan een klein stuk ijzer.

· Groep 4 kan aan de slag met ‘Draadkunst’. Ze ontwerpen en maken een draadfiguur dat kan blijven staan, door te werken met ijzerdraad, krammetjes en gereedschap. Ze ontdekken dat je op verschillende manieren naar dingen kan kijken. En hoe je, met wat oefening, de wet van de zwaartekracht naar je hand zet!

· Voor groep 5, 6 en 7 is er ‘Pretpark bouwen’, ‘Bruggen Bouwen’ en ‘Ontwerp je attractie’, gericht op ontwerpen en bouwen met uitdagende en diverse materialen en gereedschappen.

· Groep 6, 7 (en 8) kan ook kiezen voor ‘Maken en praten met Apparaten’. Door te werken met verschillende soorten robots leren de kinderen hoe een robot geprogrammeerd wordt en hoe een robot denkt.

· Voor de bovenbouw (7 en 8) is er nu ‘Stoepplantjes’, een speurtocht naar deze taaie overlevers, samen met de Hortus. In de stad, tussen stoeptegels, worden deze plantjes vaak weggehaald, maar als je ze van dichtbij bekijkt, blijkt het zogenaamde onkruid heel bijzonder te zijn, en soms ook eetbaar!

· En ten slotte is er, voor groep 8, het vernieuwde en actuele ‘Mens en Microbiologie’, in samenwerking met farmaceutisch bedrijf Janssen.

Korting door uitval door corona

Omdat afgelopen schooljaar scholen een tijd gesloten waren en niet konden komen vanwege het coronavirus, geven we scholen die vriend zijn van Technolab nu € 252,- korting op een serie van 10 workshops voor komend schooljaar. U boekt dus nu voor het hele jaar voor € 998,-. Is uw school nog geen vriend van Technolab? Neem dan contact met ons op via workshops@technolableiden.nl. Via dit e-mailadres kunt u ook uw reservering doorgeven. Graag tot ziens op Technolab!

Meer nieuws

Groen Doen! samenwerking

Groen Doen! samenwerking

Yes, daar hebben we wéér een gave samenwerking! Dit keer met Coen en Luuk van de Hogeschool van Amsterdam. Zij volgen de minor duurzaamheidseducatie en werken met Technolab aan een bijzonder dashboard. Wil je meer weten? Lees dan gauw verder!   Ha Coen! Eerst...

Talent & Toekomst

Talent & Toekomst

Ontdek je talenten! Het is hartstikke moeilijk: kiezen wat je wilt gaan studeren. Om deze keuze iets makkelijker te maken is er de Talent & Toekomst-week. Leerlingen gaan zelf aan de slag en ontdekken waar hun talenten en interesses liggen. Ben je benieuwd naar...

Meet the Bedrijven Vriend: Tim Griffioen

Meet the Bedrijven Vriend: Tim Griffioen

Meet the Bedrijven Vriend: Tim Griffioen Ken je Tim Griffioen al? Hij is mede-directeur van Zooma, een bedrijf dat apps, websites en digitale platforms bouwt. Zijn kinderen waren al langer enthousiast van Technolab, maar sinds kort is Tim met zijn bedrijf ook Vriend...