Kinderen helpen een gehackt Technolab tijdens Vakantielab

Technolab is gehackt! En dat tijdens de eerste week van Vakantielab zomer editie 2021. Gelukkig helpen deelnemers tussen de 8 en 12 jaar in onze hackerspace om achter deze hacker te komen. 

De eerste week van Vakantielab zomer 2021 staat in het teken van de leerlijn ToekomstTaal. Technolab is omgetoverd tot een ‘hackerspace’. Jonge programmeurs tussen de 8 en 12 jaar kruipen in de huid van een hacker en leren denken en handelen als een hacker. Technolab is namelijk gehackt! Bioloog Kira was bezig met haar onderzoek over corona en had microcellen netjes genoteerd staan op haar computer. Een hacker heeft toen Kira even weg was, een microbit in haar computer gestopt en zo alle data kapot gemaakt.

De deelnemers treden de hackerspace binnen en worden begroet door robot Pepper die hun verwelkomt in deze hackerspace. De week is opgebouwd in workshops die de deelnemers laten onderzoeken en ontwerpen. Zo leren ze het principe van een zender en een ontvanger (microbits). Hierin werken we met de kleine onderdelen van Byor, die geschikt zijn voor jonge programmeurs. Op dag vier worden er uitvindingen gemaakt die de hacker kan doen helpen opsporen. Vanwege privacy redenen kunnen wij geen uitspraak doen over de hacker die op de laatste dag van deze week is opgespoord.

Om deze jonge uitvinders niet met lege handen naar huis te laten gaan hebben we unieke medailles ontworpen met de Trotec laser machine. Iedere week staat in één van onze drie leerlijnen: ToekomstTaal, Groen DOEN en Onderzoeken & Ontwerpen. Ieder jaar voor Vakantielab zomer editie ontwerpen we een uniek logo zodat je kan laten zien welke jaren jij mee hebt gedaan als deelnemer!

vakantielab-technolab
vakantielab-technolab

Meedoen als middelbare school aan de Talent & Toekomstweek? Wij nemen contact met je op:

12 + 4 =