De jury van de Willie Wortel Wedstrijd 2021 is bekend!

De Willie Wortel Wedstrijd is in volle gang! Dit jaar is deze wedstrijd online te volgen via #williewortelwedstrijd2021 en #www2021. Wie bedenkt de origineelste, handigste én bruikbaarste oplossing om een aangenaam leven op Mars een stukje dichterbij te brengen? De afgelopen weken hebben ongeveer 1000 leerlingen zich daaraan gewaagd. 

Maakdagen
Na een spannende halve finale met 25 groepjes zijn er nu 10 finalisten bekend. Deze groepjes uit het voortgezet onderwijs storten zich de komende tijd op de maakdagen. Tijdens de maakdagen krijgen ze de kans om hun uitvinding groots uit te denken en te bouwen in het technieklokaal van Technolab. Ze gaan aan de slag met verschillende soorten gereedschappen en materialen om het beste uit hun prototype te halen.

Naast de Willie Wortel Wedstrijd senior voor het voortgezet onderwijs, is er ook een Willie Wortel Wedstrijd junior. Hieraan doen scholen mee van het basisonderwijs. Per school stemmen de bassischoolleerlingen op de beste uitvinding uit hun eigen groep 6, 7 of 8. Het winnende groepje zal tijdens de finale strijden tegen de andere basisscholen voor de hoofdprijs.

Juryleden
Nog maar eventjes wachten en dan is het zo ver, op vrijdag 21 mei is de spectaculaire finale waarin de middelbare– en de basisscholieren hun bouwwerk presenteren aan de vakkundige jury. Nu de finale dichterbij komt is het tijd om de jury bekend te maken 

Met trots presenteren wij onze vakkundige jury van dit jaar 

  • Paul Dirkse  wethouder Kennis, Onderwijs, Sport en Financiën 
  • Judith Ligtvoet – Onderwijsmanagement 
  • Aniela Barug – Master lucht en ruimte recht 
  • Sytze Kampen – Hoofd technologie bij Airbus Defence and Space Netherlands 

Vijf prijzen
Onder de 10 finalisten van de Willie Wortel Wedstrijd senior worden maar liefst vijf verschillende prijzen uitgereikt. De WWW Kanjer (telescoop) voor het beste idee, de WWW Willie (ruimte lamp) voor het meest originele idee, de WWW Pitch (het Andre Kuipers bordspel) voor de meest fantastisch gepresenteerde pitch en voor de meest duurzame uitvinding het WWW Lampje (planetarium). Onze vakkundige jury bepaalt wie met welke van deze prijzen naar huis gaat, maar ook jij kan zorgen dat jouw favoriet een prijs wint. De WWW Publieksprijs (Space Expo kaartjes) wordt namelijk uitgereikt voor de uitvinding met de meeste publieksstemmen. Je kunt hiervoor binnenkort je stem uitbrengen. Houd de website en social media daarom goed in de gaten.

Voor de winnaars van de Willie Wortel Wedstrijd junior gaat het Andre Kuipers Bordspel mee naar huis. Niemand gaat met lege handen naar huis want voor iedereen hebben we een goodiebag in het thema space.

We kijken uit naar een geweldige out of space finale!
Ruimte groeten, 
Het Willie Wortel Team 

Meedoen als middelbare school aan de Talent & Toekomstweek? Wij nemen contact met je op:

3 + 10 =