Technolab geeft vakken aan vmbo leerlingen

Technolab gaat de vakken ‘Art’ en ‘Dienstverlening en Producten’ geven aan vmbo-leerlingen van Da Vinci College ISK en Da Vinci College Lammenschans. In totaal doen er al 51 leerlingen mee met deze programma`s.

Voor het vak Dienstverlening en Producten gaan de leerlingen individueel een product ontwerpen, tekenen en bouwen. Zo maakt bijvoorbeeld de ene leerling een kerk en de andere een ziekenhuis. Uiteindelijk worden alle creaties samengevoegd tot een stad. Zo maken ze op spelenderwijs kennis met allerlei technieken, machines en materialen die ze uiteindelijk ook nodig hebben voor hun praktijkexamen.

 

Tijdens het programma ‘Art’ gaan leerlingen twee instrumenten maken: een cajon en een xylofoon. De eerste reacties zijn positief. De leerlingen vinden het heel gaaf om met de machines bezig te zijn. De groep bestaat voornamelijk uit dames en ze vinden het echt tof om iets van hout te maken.

 

Waarom Technolab deze programma`s verzorgt? Technolab heeft de materialen, apparaten en expertise in huis om de vmbo-leerlingen bij deze programma`s te ondersteunen. Onze collega`s kijken er erg naar uit om samen met de leerlingen te starten.

Meedoen als middelbare school aan de Talent & Toekomstweek? Wij nemen contact met je op:

12 + 12 =