fbpx

Interview met Technotopper Morsal

Ken je Morsal al? Ze woont samen met haar vriend Daniël en dochter Lola in Leiden. Samen met Lola verkent ze alle speeltuinen van Leiden. Nu gaat onze gekste collega met die grote glimlach weg bij Technolab en op zoek naar nieuwe uitdagingen. Morsal was er al vanaf het allereerste begin bij en heeft Technolab 11 jaar lang zien bloeien en groeien. Dat ging niet zonder grappen en grollen. Wil je weten wat Morsal allemaal heeft uitgespookt? Lees dan snel verder.

Je bent 11 jaar geleden begonnen als stagiair bij Technolab. Wat heb je in die tijd geleerd?

Ik was echt een denker vroeger. Voordat ik iets durfde te doen, dacht ik heel veel na. Op Technolab heb ik geleerd om eerst iets te doen, gewoon te beginnen, en daarna te evalueren.

 

Op welk moment besefte je, nu ben ik meer aan het doen in plaats van denken?

Bij mijn eerste grote rol voor Technolab. Dat was als dagcoördinator. Ik mocht stagiairs begeleiden en dat vond ik echt super spannend! Je begeleidt dan een stuk of 10 stagiairs van verschillende opleidingen en verschillende niveaus. Daarnaast ben je op die dag ook nog eens verantwoordelijk voor heel Technolab. Een dag op Technolab loopt altijd anders dan je plant. Dan moet je meteen in actie komen.

 

Hoe is Technolab in de afgelopen 11 jaar veranderd?

Het gekke was dat ik al in Technolab geloofde toen het nog heel klein was. We begonnen met vier stagiairs en Ben, de directeur van Technolab. Iets in mij zei dat Technolab ooit heel erg belangrijk zou zijn in Leiden. En dat is het nu. Het is een van de beste bedrijven die er bestaat.

 

Ben je trots op wat je hebt bereikt samen met Technolab?

Ja! Zeker. Daar word ik wel emotioneel van…. Technolab zit in mijn hart.

 

Welk project vond je het leukste om te doen?

Talent en Toekomst! Dat was één van de projecten die ik heel erg leuk vond. Het was iets dat ik ook zelf bedacht heb en wat ik samen met Ben heb opgezet. Bij dat project komen jongeren van het vmbo in aanraking met het bedrijfsleven. Zo kunnen ze kijken wat ze in de toekomst willen doen. Dat heb ik zelf niet gehad en ik vind het daardoor ook een heel gaaf project. Vmbo en mbo-leerlingen zijn mijn favoriete doelgroep. Ik krijg heel veel energie van hen. Ik hoop dat Talent en Toekomst nog jaren blijft bestaan.

 

Wat is je favoriete plek op Technolab?

Ik denk dat de plek uiteindelijk niet uitmaakt, maar dat de mensen uitmaken. De magie van Technolab komt van de mensen. Mijn favoriete plek is voornamelijk waar die mensen te vinden zijn. We werken met zoveel verschillende kwaliteiten en talenten, dat maakt Technolab, Technolab. Of we nou buiten in tenten zitten, of in een klaslokaal, of ergens in een kelder, of op zolder. De plek maakt niet uit, zolang die mensen er maar zijn.

 

We kennen jou als die gekke collega. Wat is het gekste dat je ooit hebt gedaan op Technolab?

Poeh, ik vind niet zo snel dingen gek. Ik heb ooit tegen stagiairs verteld dat ik de directeur van Technolab was en dat hebben ze en week lang geloofd! Daar moesten ze uiteindelijk wel om lachen.

 

Wat neem je mee van Technolab naar je volgende uitdaging?

Doen in plaats van denken. Begin ergens mee. Dat is wat ik hier heb geleerd; gewoon beginnen. Als je dromen of wensen hebt, begin eerst en kijk dan later of het wel of niet werkt. Je kan niet alles van tevoren plannen en uitwerken. Dat neem ik zeker mee.

 

Wat zou je ons dan nog willen meegeven?

Blijf geloven in mensen en geef ze het vertrouwen dat ze het kunnen. Maar dat doet Technolab eigenlijk al. Durf gek te doen er zijn al genoeg normale mensen in deze wereld.

 

We gaan jou en je gekkigheid missen Morsal! We wensen je heel veel succes bij je volgende uitdagingen en hopen dat je nog vaak bij ons op bezoek komt.

Meer nieuws

Meet the partner: Hella van Leeuwen

Meet the partner: Hella van Leeuwen

Meet the partner: Hella van Leeuwen Maak kennis met Hella van Leeuwen! Hella is communicatiemanager bij Airbus Nederland en werkt vanuit die rol al tien jaar samen met Technolab. Samen met Airbus heeft Technolab verschillende projecten en workshops opgezet. Het...

De jury van de Willie Wortel Wedstrijd 2021 is bekend!

De jury van de Willie Wortel Wedstrijd 2021 is bekend!

De jury van de Willie Wortel Wedstrijd 2021 is bekend! De Willie Wortel Wedstrijd is in volle gang! Dit jaar is deze wedstrijd online te volgen via #williewortelwedstrijd2021 en #www2021. Wie bedenkt de origineelste, handigste én bruikbaarste oplossing om een...

Duurzame helden

Duurzame helden

Duurzame helden Kijk, voor een duurzaam project loopt Technolab natuurlijk altijd warm. Al helemaal als dat gedaan wordt met toffe studenten met een hoop kennis en kunde. We hebben het hier over Timo (22), Sam (21) en Nadine (23). Zij doen de lerarenopleiding...