Meet the Student: Manisha Hierdé

Kijk, daar heb je Manisha! Manisha doet mee aan de Technolab Innovatie Challenge voor Janssen Nederland. Haar favoriete uitvinding is de smartphone! ‘Wonderbaarlijk dat je met één apparaat alles tot je beschikking hebt.’ Wil je meer weten over Manisha en waarom zij de Innovatie Challenge aanraadt? Lees snel verder!

Hoi Manisha! Vertel eens wat over jezelf.
Ik ben Manisha Hierdé en ben 28 jaar, woon in Den Haag en studeer Chemical Engineering aan de Haagse Hogeschool. Ik hou heel erg van bakken en maak dan van alles! Daarnaast dans ik één keer per week Indiase Klassieke dans. Dat is best intensief. Onderschat het niet! Je gebruikt heel veel spieren bij deze dans.

Bij Technolab doe je mee aan de Technolab Innovatie Challenge. Kun je ons daar wat meer over vertellen?
We doen een challenge voor Janssen Nederland waarbij we kijken naar hoe kwaliteitscontroles geïntegreerd kunnen worden in een productieproces. We willen het proces zo modern mogelijk maken. Dat betekent dat we nadenken over hoe we Industry 4.0 kunnen toepassen in het proces en daarmee het proces verder kunnen automatiseren.

Wat vind je tot nu toe van het project?
Heel gaaf. In het begin was het nog een beetje lastig. Toen was het nog zoeken naar wat Janssen Nederland precies wilde als eindproduct en hoe wij daarbij konden helpen. Voor mij persoonlijk was het ook nog even zoeken naar wat ik zelf kon toevoegen aan het project, maar uiteindelijk is het super gaaf geworden. We hebben heel veel creatieve oplossingen bedacht.
Ik vind het ook zo tof om te zien dat bepaalde dingen nu automatisch kunnen. Dat was vroeger nog iets van de toekomst, maar nu zijn we er zelf ook echt mee bezig!

Hoe is het om samen te werken met experts van Janssen Nederland?
Ja hartstikke leuk. Ze geven hele goede feedback en staan open voor onze ideeën. Dat is heel erg fijn. Ik heb het gevoel dat ze echt tijd steken in ons en onze ideeën. Je merkt ook dat ze inspiratie halen uit wat wij creëren.

Hoe vind je het om met een studententeam samen te werken waar iedereen een andere studieachtergrond heeft?
Dat vind ik echt geweldig. Ik werk op een bepaalde manier en dat heeft waarschijnlijk te maken met mijn opleiding. De andere studenten hebben weer een hele andere kijk op dingen dan ik. Soms is dat heel lastig. Het is dan moeilijk om over te brengen wat ik precies bedoel, maar ik denk dat het ook hele leuke dingen oplevert. Ik leer heel veel van hen.

Zou je het aanraden aan andere studenten?
Ja! Ik zou het echt heel erg aanraden. Op je eigen opleiding zit je vaak in een team met mensen met dezelfde achtergrond. Je ziet dan niet direct je eigen toevoegde waarde binnen een team. Dat is iets wat ik bij dit project wel heel erg heb gehad. Iedereen heeft zijn eigen expertise vanuit zijn eigen opleiding. Alleen hierom zou ik dit project al aanraden, maar daarnaast is het ook een goede manier om jezelf uit te dagen!

Meedoen als middelbare school aan de Talent & Toekomstweek? Wij nemen contact met je op:

13 + 13 =