Meesterchallenge

Werken in het onderwijs iets voor jou?

De Meesterchallenge is een 10 weken durende challenge waarin je in een hecht team activerende workshops binnen de thema’s wetenschap en techniek ontwikkelt en geeft.

Heb jij tussenjaar of overweeg je een carrièreswitch naar het onderwijs via een zij-instroomtraject? De Meesterchallenge is de ideale proeftuin om te ontdekken of het onderwijs iets voor je is en waar jouw talenten liggen!

Voor wie is de Meesterchallenge?

De Meesterchallenge is eigenlijk voor iedereen die wil onderzoeken waar zijn of haar talenten liggen en of een toekomstige carrière in het onderwijs daarbij aansluit.  Misschien houd je een tussenjaar of overweeg je een carrièreswitch naar een baan in het onderwijs. Tijdens de Meesterchallenge kom je erachter wat je met jouw talenten kan bereiken. Het is in ieder geval handig als je een aanpakker bent (of wilt worden) en houdt van doen.

Waarom de Meesterchallenge?

De Meesterchallenge is een kans om te groeien als persoon. Je leert kwaliteiten die je al hebt in te zetten en te ontwikkelen. Daarnaast werk je nauw samen in een team en doe je ervaring op in een inspirerende werkomgeving. Er is altijd ruimte om andere hobby’s of ambities op Technolab neer te zetten. 

 

Hoe ziet de Meesterchallenge eruit?

De Meesterchallenge is een 10 weken durende challenge waarin je niet alleen in een team workshops ontwikkelt en geeft, maar ook trainingen “Pedagogiek en didactiek” en “Persoonlijke ontwikkeling” krijgt. Daarin leer je bijvoorbeeld wat actief leren is, hoe je een goede les neerzet en hoe je orde houdt in de klas en zoek je antwoorden op de vragen: Wie ben ik, wat kan ik en wat wil ik? 

Je kunt ervan uitgaan dat je gedurende deze 10 weken gemiddeld 4 dagen per week werkt. 

Nieuwsgierig? Bij deze ben je meer dan welkom om van de technolab sfeer te komen proeven, tot op Technolab!

Contact

Technolab Leiden
Bètaplein 28
2334 CS Leiden
Tel.: 071 519 13 24
meesters@technolableiden.nl

Meet the Meesters

Nick

Nick

Kijk, wij weten natuurlijk wel waarom je zou moeten kiezen voor de Meesterchallenge. Het is leerzaam, je ontdekt het onderwijs, je leert jezelf beter kennen, je komt in een hecht team… En zo kunnen we nog wel even doorgaan. Maar wat we eigenlijk willen weten: waarom...

Lees meer
Amy

Amy

Amy, wie ben je en hoe vind je de Meesterchallenge? “Ik ben Amy, 24 jaar en ik studeer Biologie aan de Universiteit Leiden. Ik doe vanaf september mee aan de Meesterchallenge. Wat ik meeneem van de eerste periode van de Meesterchallenge? Dingen loslaten! Ik was eerst...

Lees meer
Wijze raad(gevers)

Wijze raad(gevers)

Op 16 november startte op Technolab de nieuwe Meesterchallenge en dus… nieuwe Meesterteams! Drie nieuwe Meesters sloten zich aan bij de ‘oude’ Meesters. Wij heten Mirte, Laura en Youp van harte welkom bij deze Meesterchallenge! Zij staan aan de start van hun...

Lees meer

Eens langskomen? Laat je naam achter

10 + 12 =