Meesterchallenge

Heb je een tussenjaar?

De  Meesterchallenge  is een  leer-werktraject  van 10 weken voor jongeren in een tussenjaar, of jongeren die gestopt zijn met hun studie. Jongeren met een  afgerond schooldiploma, die vastlopen  bij de keuze van hun vervolgopleiding en die  verder willen onderzoeken waar hun talenten liggen.

Jongeren leren didactiek, wat een leerkracht is en doet, in teamverband werken en verantwoordelijkheid nemen. Ze ontwikkelen met Technolab workshops en gaan ook mee om deze te begeleiden in de praktijk van de klas en ontwikkelen hierin steeds meer zelfsturing.  

Daarnaast  besteden wij aandacht aan hun persoonlijke ontwikkeling via  loopbaan coaching  en -training. 

Het project biedt jongeren  een concrete, actieve en  zinvolle  invulling tijdens hun tussenjaar, helpt ze op weg en coacht ze met het vinden van antwoorden op de hoofdvragen: 

  • Wie ben ik?
  • Wat kan ik? 
  • Wat wil ik?

Daarna kunnen ze doorstromen naar de opleiding  of werkplek  van hun keuze.

Eén van die banen waar je nu direct werk in vindt en die er ook over 10 à 20 jaar nog zullen zijn, zo blijkt uit de lijstjes, is het vak van leerkracht. Een ambacht dat je in de praktijk leert. Tijdens de Meesterchallenge ontdek je of dit werk is dat bij je past.

Contact

Technolab Leiden
Bètaplein 28
2334 CS Leiden
Tel.: 071 519 13 24
info@technolableiden.nl

Het volgen van de Meesterchallenge heeft mij een rijker persoon gemaakt op zoveel manieren: persoonlijke ontwikkeling, verantwoordelijkheid, samenwerking, probleemoplossend denken en vooral vrienden voor het leven gemaakt.”

Kas Ho

Deelnemer pilot Meesterchallenge