Vier redenen waarom stagiaires fantastisch zijn (en jouw organisatie nóg beter maken!)

Koffie halen, kopietjes maken, kleine karweitjes doen. Béétje ouderwets lijkt ons – en vooral zonde. Zonde van al die onbenutte potentie van leergierige, jonge mensen die heel graag ervaring op doen. Juist ja: stagiaires! Wij geven je dé redenen om nu nog een extra paar (stage)handen in huis te halen.

  1. Stagiaires zijn innovatief en hebben mooie, nieuwe ideeën. Ze komen op andere dingen dan mensen die al een tijdje bij jouw organisatie werken. Stagiaires durven vragen te stellen bij dingen die voor anderen vanzelfsprekend lijken. Je wordt dus uitgedaagd om na te denken over je eigen processen. Zo’n frisse blik kan wonderen doen op de werkvloer!
  2. Stagiaires zijn vaak positief en willen graag meedenken, meewerken en helpen. Niet alleen voor hun opdrachten, maar ook gewoon omdat ze écht willen leren. En natuurlijk kan een beetje bewijsdrang aardig meehelpen, want de stage is vaak de eerste plek tijdens een studie waar je kan laten zien wat je kan.
  3. Stagiaires leren razend snel. Als je lang op een plek zit, sluipt de routine er soms gewoon in. Stagiaires zijn nog goed kneedbaar: ze leren snel nieuwe vaardigheden aan en hebben zich nog niet één manier van werken aangeleerd. Hartstikke flexibel dus!
  4. Stagiaires zijn potentiële werknemers (of juist de klanten van de toekomst!). De stagiaires van nu kunnen hun talenten later inzetten bij jouw organisatie. Een stage duurt gemiddeld 3 tot 6 maanden, dat is de ideale proeftijd om voor beide kanten te ontdekken of de samenwerking werkt. Daarnaast heeft de stagiaire waarschijnlijk een breed netwerk van medestudenten en vrienden die hij/zij hopelijk enthousiast kan maken over jou organisatie!

 

Je leest het al, stagiaires zijn te gek! Bij Technolab werken we gemiddeld met zo’n 150 jonge helden per jaar. Ze staan voor de klas, ontwikkelen lesprogramma’s en krijgen trainingen in didactiek. De stagiaires komen uit alle studierichtingen: van Social Work tot Eco & Wildlife, van Toegepaste Psychologie tot Applicatie- en mediaontwikkeling. Technolab wil ook dit jaar al deze toppers weer heel erg bedanken voor hun inzet én enthousiasme! Wat is het gaaf om zoveel leergierige jonge mensen op Technolab te hebben.

 

Zoek jij nog een stage? Bij Technolab is er altijd plek voor mensen die zichzelf en anderen iets willen leren! Bel (071-5191324) of mail naar info@technolableiden.nl

bubble barrier duurzaamheid
bubble barrier duurzaamheid

Meedoen als middelbare school aan de Talent & Toekomstweek? Wij nemen contact met je op:

5 + 4 =