TECHNOLAB HELPT BIJ NOODOPVANG

De basisscholen zijn dicht en kinderen krijgen thuisonderwijs. Maar niet alle kinderen kunnen thuis online aan hun schoolwerk. Voor kinderen die in een kwetsbare positie zitten of van wie de ouders een cruciaal beroep hebben, regelt de school noodopvang.

Voor sommige basisscholen blijkt de noodopvang lastig te bolwerken, en daar springt Technolab graag in. Normaal gesproken inspireert Technolab scholen met activerend natuur- en techniekonderwijs. Nu deze workshops niet doorgaan, willen we verkennen hoe we tóch kunnen helpen. Bijvoorbeeld door het aanbieden van inhoudelijke (middag)programma’s.

Vandaag helpt Puk (18), als eerste Technolab-stagiaire, mee bij de noodopvang van OBS de Viersprong. We spotten haar tijdens de pauze. De tweedejaars studente Toegepaste Psychologie is blij om op deze manier te kunnen helpen. Al dat online onderwijs vindt ze namelijk pittig: “Het is lastig om je te concentreren tijdens een online les en ik merk dat daardoor mijn motivatie ook minder wordt.” Extra fijn dus om weer fysiek de handen uit de mouwen te kunnen steken!

Kan jij als school ook hulp gebruiken bij de noodopvang? Neem dan contact met ons op. Laten we elkaar (coronaproof) helpen!

Meedoen als middelbare school aan de Talent & Toekomstweek? Wij nemen contact met je op:

13 + 4 =