fbpx

Interview met Technotopper Agnes

Drie jaar geleden kwam ze hier als stagiaire en ze is er nog steeds, Agnes! En daar zijn we blij mee! Naast haar werk bij Naturalis en haar zeer interessante hobby’s is die goedlachse collega een paar dagen per week bij Technolab aan het werk. Ben je benieuwd naar die interessante hobby’s? Lees dan gauw verder! We geven je een tip: Zzzzzz…

Wie is Agnes?

Ik ben Agnes, 27 jaar en ik werk nu drie jaar bij Technolab. Ik heb archeologie en wetenschapscommunicatie gestudeerd. Bij Technolab werk ik momenteel voor de Innovatie Challenges. Hiervoor begeleid ik een team van studenten van de Universiteit en de Hogeschool tien weken lang bij het oplossen van een probleem in het bedrijfsleven. De aankomende challenge doen we bij Janssen Nederland!

 

Wat voor dingen doe je naast je werk?

Ik ben imker! Samen met mijn broer houd ik bijen, we hebben nu zo’n zes kasten. We controleren eens in de twee weken of het goed gaat met de bijen. Of ze voldoende voedsel hebben, of er bijenlarven zijn en of het volk niet gaat zwermen. Daarnaast houd ik heel erg van fossielen zoeken op de Maasvlakte. En ik schrijf graag verhalen waar ik mijn eigen tekeningen bij maak.

 

Wat spreekt je aan van het werken bij Technolab?

Het is heel erg flexibel: ik kan zelf m’n uren indelen en de ene periode wat meer of minder werken. Je kunt zelf nadenken over wat je wilt leren en dan valt daar altijd wel een functie bij te zoeken. En ik vind het leuk dat je naast dat je zelf lesgeeft ook zélf blijft leren.

 

Wat zijn de verschillende functies die je hebt gehad bij Technolab?

Ik ben projectleider geweest van Leren over Leven, een project voor VWO-leerlingen. Ik kwam toen net als stagiaire kijken en werd toen meteen in een leidinggevende functie gezet: dat vond ik héél erg spannend. Maar daar leer je zoveel van! Ook heb ik meegewerkt aan Talent & Toekomst en Dromen & Doen. Ik doe nu al een tijd de communicatie van Technolab, ik schrijf teksten en onderhoud de LinkedIn.

 

Wat is de grootste learning uit je stagetijd?

Ik kwam hier op m’n eerste dag aan en toen moest ik een halfuur later meteen een workshop begeleiden. Dat was zo onverwacht en ik dacht echt: “nee!”. Ik wil altijd alles heel goed voorbereiden, mij inlezen, meer over de achtergrond van de workshop weten. Toch vond ik die ervaring heel erg fijn, ik heb ontdekt dat ik dingen kan waarvan ik niet wist dat ik ze kon. Ik ben echter wel meteen daarna alle workshops gaan doorlezen, zodat ik voortaan gewoon voorbereid was…

 

Hoe zet Technolab jou ‘aan’?

De collega’s. Er zijn zoveel collega’s met verschillende achtergronden, verschillende projecten. Ze zijn altijd enthousiast en er is heel veel energie. Dat zet mij aan!

 

En dan de doorgeefvraag van Agnes, aan de volgende geïnterviewde:

Je mag alles dromen wat je wil en je mag één droom laten uitkomen, welke droom zou dat dan zijn?

Dat vinden wij een mooie vraag! We zijn benieuwd wat het antwoord is van de mystery guest. Jij ook? Lees dan volgende week mee in een nieuwe Meet The!

Andere Innovatie Challenges

Technolab Innovatie Challenge van start!

Technolab Innovatie Challenge van start!

Technolab Innovatie Challenge van start! Op zoek naar een innovatieve oplossing voor Janssen Heb je een probleem waar je een innovatieve oplossing voor zoekt? Dan weten de studenten van de Technolab Innovatie Challenge daar wel raad mee! Iedere tien weken werkt een...

Nacht van de leraar 2021

Nacht van de leraar 2021

Nacht van de leraar 2021 JAAA het staat weer voor de deur…De nacht van de leraar 2021. Wat je van deze nacht kan verwachten in onze sleutelstad en wat Technolab hierin gaat ondernemen leggen we je graag uit! Een leerkracht is geen makkelijk beroep. Je bent voortdurend...

Even terugblikken… Vakantielab, de Zomereditie!

Even terugblikken… Vakantielab, de Zomereditie!

Even terugblikken… 6 weken, 6 projectweken, 27 begeleiders, 36 workshops en 961 enthousiaste kinderen. Wat een geweldige weken waren het! Daar zaten ze dan, Technotoppers Amy, Marije, Esther en Melissa tijdens hun eerste scrum voor Vakantielab. Begin maart begon...