Bijna een jaar geleden kwam ik voor het eerst in aanraking met Technolab. Er werden studenten gezocht voor een Innovatie Challenge met Airbus. Het onderwerp klonk superinteressant, dus ik meldde mij vol enthousiasme aan.
Die challenge bleek het voor mij niet te zijn, maar hoewel dat project tegenviel, trok de sfeer bij Technolab me wel heel erg aan. Er is veel vrijheid en veel ruimte voor eigen ideeën, maar het is ook veel samenwerken met hele enthousiaste en diverse mensen. Ik besloot het een tweede kans te geven en aan nog een project mee te doen: het waterstofproject.
Het waterstofproject beviel me veel beter. Zo goed zelfs, dat ik aan het eind nog wat langer ben blijven hangen om te helpen met wat losse projectjes hier en daar. Uiteindelijk is dat officieel gemaakt en help ik nu met het organiseren en begeleiden van de Innovatie Challenges van Technolab.

Wat de Innovatie Challenges zo gaaf maakt is dat een team studenten in korte tijd zich volledig op een project kan storten, waar ze aan het begin helemaal niets vanaf wisten. Het is heel leuk om creatieve ideeën te zien van studenten uit allerlei verschillende disciplines. De onderwerpen van de challenges lopen heel breed uiteen, elke tien weken gaat het weer compleet ergens anders over. Het wordt dus nooit saai!

Meedoen als middelbare school aan de Talent & Toekomstweek? Wij nemen contact met je op:

6 + 5 =