Onderwijs

Ontdek de wereld om je heen met onze leuke lesprogramma’s

Primair
onderwijs

Met onze drie leerlijnen ToekomstTaal, Techniekwijs en Groen DOEN laten we kinderen kennis maken met de thema’s en technieken van de toekomst.

Groen doen

Ontdek Groen Doen, een leerlijn van Technolab die leerlingen inspireert over natuur, biodiversiteit en klimaatactie. Met lesprogramma’s over circulaire economie, duurzame energie en meer, biedt Groen Doen scholen de kans om een groene en duurzame toekomst te bevorderen. Sluit je aan bij Technolab en ontdek Groen Doen!

Toekomsttaal

Wist je dat ToekomstTaal leerlingen vaardigheden biedt om creatief en wijs te communiceren en samen te werken met apparaten? Met workshops zoals Praten met Apparaten, Botsende Bots en Het Influencer Spel krijgen leerlingen praktische handvatten om technologie en media te begrijpen en te gebruiken. Ervaar ToekomstTaal en bereid leerlingen voor op de taal van de toekomst!

Repair café Boor

Techniekwijs

TechniekWijs is dé leerlijn voor wetenschap en techniekonderwijs op jouw school. Met talentontwikkeling en een breed scala aan apparatuur ontdekken leerlingen hun innerlijke uitvinder. De leerlijn omvat uitdagende opdrachten over stroomcircuits, geleiding en statische elektriciteit. Onze workshops, zoals Licht en Schaduw, Katrollen en Tandwielen, en Elektriciteit, laten leerlingen speels kennismaken met techniek en wetenschap.

Voortgezet
onderwijs

Elk jaar organiseren we voor de eerste twee klassen de Willie Wortel Wedstrijd. Daarnaast bieden we verschillende projecten aan voor loopbaanoriëntatie.

Willie Wortel wedstrijd

 

Wie maakt de origineelste uitvinding? Dat kan iets heel nuttigs zijn of gewoon een wild idee. De volgende Willie Wortel Wedstrijd staat gepland in 2022. Blik terug op alweer onze 14e editie!

Talent & Toekomst

Neem een kijkje achter de schermen bij Ondernemen, Onderwijs, Techniek of Zorg. Tijdens een mini-stage ga je zelf aan de slag en kom je meer te weten over jouw eigen talenten!

Docenttraining

Aan het einde van het traject heb je, als leerkracht inspiratie en kennis opgedaan en voor een groot deel je eigen ‘Onderzoekend en ontwerpend leren’-programma ontworpen en gegeven, aansluitend op het curriculum/thema van de klas.

MBO/HBO/WO
studenten

Doe mee met een van de projecten van het Open Innovatie Lab. In een gemengd team werk je aan concrete opdrachten uit het bedrijfsleven

Technolab Innovatie Challenges

In een team van studenten van verschillende opleidingen werk je aan een concrete opdracht van een bedrijf.

“Tijdens de Meester Challenge ontwerpen en geven de meesters activerende workshops volgens de didactiek van onderzoekend en ontwerpend leren.”

Chantal Goes

Product-eigenaar mobiele team