Willie Wortel Wedstrijd 2024

Drinkwater van de toekomst

 

De Willie Wortel Wedstrijd

De eerstvolgende editie van de Willie Wortel Wedstrijd voor 1e en 2e klassers van middelbare scholen uit regio Leiden vindt plaats tussen januari en april 202. Tijdens deze spannende wedstrijd gaan 1e en 2e jaars leerlingen van 6 middelbare scholen in en rondom Leiden aan de slag om oplossingen te bedenken en bouwen binnen een thema dat bekend wordt gemaakt. Op deze pagina lees je meer over wat de Willie Wortel Wedstrijd is en hoe de verschillende rondes van deze spannende innovatie wedstrijd eruit zien. Lees snel verder! 

Willie Wortel Wedstrijd Dunea2

Opdrachtgever

De Willie Wortel Wedstrijd heeft dit jaar als opdrachtgever: Drinkwaterbedrijf Dunea, een Technolab Ondernemende Partner (T.O.P.) Zij zullen onderdeel zijn van de vakjury tijdens de finale en zijn heel benieuwd met wat voor toffe ideeën de teams zullen komen!

“De belangrijkste activiteit van Dunea is het leveren van hoge kwaliteit drinkwater aan 17 gemeenten en bijna 1.3 miljoen klanten; van Den Haag tot en met Hillegom. Ook aan Leiden en Technolab leveren we dus drinkwater! Het water pompen we uit de Maas naar onze duingebieden toe. Wisten jullie dat we eigenaar zijn van een heel groot duingebied? Je hebt het misschien niet door als je door de duinen wandelt, maar de natuur is hier hard voor ons aan het werk. Het water dat we hierheen pompen wordt op een natuurlijke wijze door het zand gefilterd en diep in de grond opgeslagen. Zodra het gezuiverd is pompen we het weer omhoog; super schoon, en lekker!” – Karin van de Burgwal, Projectleider Educatie Dunea 

Het programma


Ronde 1

De eerste les is bij jullie op school.
Stap 1: vorm teams van 2-4 personen
Stap 2: verdiep je met elkaar in het thema
Stap 3: brainstorm over innovatieve ideeën
Stap 4: maak een tekening, presentatie, filmpje of iets anders over jullie beste uitvinding en stuur het op naar Technolab!


Ronde 2

Per klas wordt het team met de beste uitvinding gekozen en uitgenodigd op Technolab. De uitgekozen teams krijgen de kans om hun idee te gaan bouwen met alle gereedschappen, materialen en machines die Technolab heeft!


Ronde 3

Van elke school gaat er één groepje door naar de grote finale! De finale van deze editie vindt plaats op 17 april 14:00 – 16:00 op Technolab. Tijdens de finale presenteert elk team het prototype van hun innovatie aan een echte jury, waaronder de opdrachtgever.

Bij een wedstrijd horen prijzen!

We starten de Willie Wortel Wedstrijd met ruim 400 deelnemers en ongeveer 100 uitvindingen. Van elke school wordt een finalist gekozen die gaan strijden om fantastische prijzen. Want we hebben maar liefst drie prijzen! Er zijn maar liefst drie prijzen te winnen in de finale. Samen bepalen het publiek en de vakkundige jury welk team een van de volgende prijzen wint: de WWW Publieksprijs (WWW Kanjer), Uitvindersprijs (WWW Lampje) en de Presentatieprijs (WWW Wortel)!

Namens Technolab wensen wij jullie heel veel

succes en tot snel!

4 + 2 =

Dit is de Willie Wortel Wedstrijd voor de middelbare school. Wil je meer informatie of in gesprek met ons over een samenwerking met jullie school? Vul dan het contactformulier in, we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.