Vrijwilligers

Word je enthousiast van kinderen iets leren over hoe de wereld in elkaar zit? Word dan vrijwilliger bij Technolab!

Samen met freelancers en stagiairs geef je workshops en begeleid je projecten op het gebied van natuur, techniek, milieu, duurzaamheid en persoonlijke ontwikkeling. Daarnaast doe je nuttige ervaringen op voor je CV, breid je je netwerk uit en kom je te werken in een hecht en gezellig team.

Kom vooral een keertje langs om kennis te maken en loop een dagdeel mee om de sfeer te proeven! Neem voor meer informatie of het maken van een afspraak contact op via de mail: info@technolableiden.nl.

Ik heb op een dag gewoon aangebeld. Vervolgens heb ik een dag meegelopen en vond het leuk om te zien hoe Technolab te werk gaat: kinderen spelenderwijs leren over duurzaamheid.

Ook is het fantastisch om te zien hoe stagiairs zich bij Technolab ontwikkelen. Ook als ze in het begin onzeker zijn, staan ze aan het eind vol zelfvertrouwen voor een groep. Je ziet ze echt volwassen worden.

Franklin

Vrijwilliger

Vrijwilligster Relinde (zie foto) versterkt ons team niet alleen, maar samen met haar geleidehond Kloé. Relinde is slechtziend en heeft kokervisie, maar dat remt haar niet in het begeleiden van workshops voor Technolab als vrijwilliger. In 2004 studeerde ze af als Docent Beeldende Kunst en Vormgeving aan de  Willem de Kooning Academie. Naast Technolab werk Relinde ook als autonoom kunstenaar.

“Mijn belangrijkste taak is rust brengen en zelfvertrouwen geven aan de kinderen. Daarnaast kan slechtziend zijn een sterk punt zijn bij handvaardigheid. Ik heb in mijn leven veel geleerd over waarnemen door tast en gehoor in plaats van zicht, en ik moedig leerlingen ook aan te voelen en te horen waar ze mee bezig zijn. Je kan veel op gehoor doen bij handvaardigheid: je kunt horen of je een spijker goed raakt en waar de zaag in het hout zit. Ik kan geen liniaal aflezen, maar meet op gevoel. Dit kan voor praktijkleerlingen die liever doen dan lezen een handige truc zijn om te leren.” Relinde begeleidt ook VMBO leerlingen bij hun proefexamen techniek. “Als leerlingen een technische tekening laten zien, vraag ik meestal of ze kunnen uitleggen wat ze zien. Bij het uitleggen van hun tekening komen de leerlingen er vaak zelf achter wat er duidelijker of anders kan. Ze helpen mij met zien op zo’n moment, maar eigenlijk helpen ze zichzelf.”

Bij Technolab voelde Relinde zich meteen welkom. “Het voelde als een warme deken: heel fijn om hier de kans te krijgen om mijn mogelijkheden te ontdekken. Het voelt ook fijn om na 15 jaar als revalidatietherapeut terug te keren naar het onderwijs.” Ook Kloé is een graag geziene gast op Technolab: “Ik hoorde dat Kloé graag met iedereen die rondloopt speelt als ze mij even niet hoeft te helpen. Als iemand z’n dag niet helemaal heeft, kan ze die persoon ook goed opbeuren! Ook mensen die normaal gesproken bang zijn voor honden kunnen goed met Kloé opschieten: ze is heel lief en rustig.

Wil je op de hoogte zijn van alles dat er op en rond Technolab gebeurt?

Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief!

Technolab Leiden

Telefoonnummer:
071-5191324

info@technolableiden.nl
KvK: 27372497

Fan van Technolab

Technolab moet je meemaken!

Wij zijn erg blij met uw donaties.

Zullen we elkaar volgen? Leuk!

Facebook Twitter