Meet the Technotopper: Thomas!

Hij slijt z’n dagen als dagcoördinator, klusser, stagebegeleider, scouting stamlid, sfeermaker en fulltime afleider. In dat laatste is ‘ie trouwens echt héél erg goed, aldus alle collega’s bij Technolab. We hebben het natuurlijk over Thomas. Meer weten over zijn ultimate afleidings-move? Of ben je gewoon benieuwd wat hij zo tof vindt aan het werken bij Technolab? Lees dan gauw verder!

Hey Thomas, kun je iets over jezelf vertellen?

Ik ben Thomas, 22 jaar en werk nu sinds twee jaar bij Technolab. Ik heb de opleiding Media Development gedaan aan het Grafisch Lyceum Utrecht en ben later doorgestroomd naar HBO-Informatica. Dat bleek niet echt iets voor mij te zijn. Een vriend van mijn scouting sprak me toen aan over de Meesterchallenge. Toen ben ik een keertje langsgekomen en eigenlijk nooit meer weggegaan.

 

Wat is het leukst wat je hebt gedaan bij Technolab?

Één van de leukste dingen was het coachen van de Meesters. De start van die Meesterchallenge was heel tof, we deden toen mee met de Pabo-theaterweken. Daar heb ik echt van genoten! Met het team aan de slag gaan en ze naar een nieuw niveau helpen, dat vond ik echt heel vet. Ik vond het ook heel erg leuk om zelf Meester te zijn, om hier allerlei nieuwe dingen te leren. Terwijl je les aan het geven bent leer je eigenlijk meer van de kinderen dan dat jij de kinderen leert. Heb ik nog meer dingen die ik leuk vind om te doen..? Eigenlijk is elke dag op Technolab leuk!

 

Wat is iets wat je nog zou willen leren?

Hmm… wat ik heel graag wil is weer het programmeren oppakken. Dat heb ik al heel lang niet meer gedaan en ik ben er langzaam mee bezig om dat mezelf weer te leren. Ik kan het nog wel, maar ik moet het wat meer oppakken.

 

Als je bij ieder project op Technolab zou kunnen werken, welk project zou dat dan zijn?

Dat weet ik niet zo goed, ik vind alles wel leuk! Als ik echt zou moeten kiezen kies ik voor een project wat ik al eens heb gedaan. Ik heb deze zomer met Mike de Klus opnieuw opgezet, dat vond ik echt geweldig. Mike had het idee om de Klus aan te passen, dus: een gereedschapsmuur, de kolomboren en schuurmachines op standaarden bevestigen, een recyclekast waar kinderen materialen kunnen pakken en de ruimte overzichtelijker en veiliger maken. Dit vond ik echt super leuk om te doen! (Check hieronder: een foto van Thomas in zijn geliefde Klus-lokaal.)

Wat is het meest bijzondere aan het werken bij Technolab?

De veranderingen in de werkzaamheden. Elke tien weken hebben we een nieuwe periode met ene nieuwe opdrachtomschrijving, waarin je schrijft met welke projecten je aan de slag gaat. Elke periode ben je wel met nieuwe dingen bezig. Dit houdt het levendig! Er komen ook per periode wel wat nieuwe mensen bij Technolab, dat vind ik ook altijd heel leuk. Daarnaast vind ik de vrijheid die je krijgt heel fijn. Je kunt dingen fout doen, maar hopelijk leer je daar van en gaat het vervolgens beter.

 

Wat is jouw beste irritatie-move?

Kijk, je moet het natuurlijk niet zien als irriteren. 😉 Je moet het gewoon zien als iemand even uit z’n werksfeer trekken, zodat ‘ie weer ‘land op de aarde’ en niet als een zombie naar z’n scherm zit te staren. Mensen vatten het misschien op als irriteren, maar het is gewoon de bedoeling om iemand weer even een heppiedepeppie persoon te maken. Het leukste om te doen is gewoon naast iemand gaan zitten en opmerkingen maken over wat ze nu allemaal aan het doen zijn, dat werkt altijd heel erg goed, haha.

 

En dat dat goed werkt, kunnen alle medewerkers én stagiaires natuurlijk beamen. We zijn blij met zo’n vrolijke en energieke Technotopper. You rock, Thomas!