Keuzevakken aan City College & Da Vinci College!

Wist je dat… Technolab ook keuzevakken en modules geeft aan leerlingen van de middelbare school? Dit schooljaar aan leerlingen van het City College en het Da Vinci College! We geven bijvoorbeeld het examenvak Dienst en Productverlening, Robotica & Digispel.

Het examenvak Dienst en Productverlening bestaat uit 2 delen: Voeding & Beweging én Circulair Ondernemen. Technotopper Marije geeft de lessen Voeding & Beweging en schreef hierover. Lees je mee?

De eerste module van Dienst en Productverlening van de VMBO-kader/basis leerlingen zit er alweer op! In zes weken hebben zij alles geleerd over het organiseren van hun eigen event. Maandag 25 oktober was het dan eindelijk zover!

In groepjes van drie organiseerden zij een activiteit over Voeding en Beweging voor een kinderdagverblijf, op Technolab en een verpleeghuis. Zo was er een energieke ochtend voor de bewoners van Topaz Zuijdwijck door de activiteit met het meditieren, dansen en fruitsalade bij de koffie. “Ik wil later ook de zorg in!” verkondigde leerling Hanifa (17). Voor de werknemers van Technolab werden pizza gebakken en gequized over gezond eten. Tot slot werden met de peuters ook pizza’s gebakken en gevoetbald. “Een ochtend waar peuters en tieners met en van elkaar leren” eindigde de begeleider enthousiast het vak.

 Hieronder kun je twee leerlingen aan de slag zien tijdens hun activiteit!

De eerste module zit er dus op. Nu de tweede nog! Bij de module Circulair Ondernemen krijgen de leerlingen les van Technotopper Zwanette. In zes weken zetten de leerlingen hun eigen bedrijf op! Dat gaan ze doen door eerst te kijken naar hun eigen passies en kwaliteiten. Waar zijn ze goed in? En vanuit welke passie wil ik mijn onderneming starten? Het thema van de module is duurzaamheid. Dus hun onderneming wordt dat ook! Hebben de leerlingen nog kleding over? Of spullen die zij niet meer gebruiken? Hiermee kunnen ze aan de slag voor hun ondernmeing! Bijvoorbeeld door er iets anders van te maken óf het een upgrade te geven: circulair ondernemen dus. Het doel hiervan is de creativiteit van de leerlingen prikkelen zodat zij ondernemend gaan denken! Benieuwd naar hun ondernemingen? Daar komen we over zes weekjes op terug. Nog éééven geduld dus… 😉

Meer te weten komen over keuzevakken bij technolab Leiden? Vul het formulier in zodat wij je er meer over kunnen vertellen.

8 + 6 =