fbpx

Janssen Nederland

(2021 april tot juni)

April t/m juli 2021. Met de challenge “Hoe automatiseer je de kwaliteitscontrole tijdens een productieproces?” gingen de studenten met Janssen Nederland tien weken aan de slag.

De challenge

Voor de challenge van Janssen Nederland hebben de studenten onderzocht hoe de kwaliteitscontrole het beste geïntegreerd kan worden in het productieproces en hoe de automatisering en robotisering van de kwaliteitscontrole opgeschaald kan worden. Het doel hierbij was zoveel mogelijk de technologische pijlers van Industry 4.0 te gebruiken. Het gewenste resultaat is dat er meer tijdsefficiënt gewerkt wordt, zodat het product sneller op de markt komt.

Het eindproduct van de challenge is hierboven weergegeven in de vorm van een korte film waarin de studenten hun ideeën uitleggen. Er is daarnaast ook nagedacht over wat deze veranderingen betekenen voor de mensen die in het laboratorium werken, nu, en over tien jaar. Dit heeft consequenties voor het ontwerp van nieuwe laboratoria die in de toekomst het nieuwe productieproces moeten draaien.

Janssen Nederland

Janssen Nederland is een innovatief farmaceutisch bedrijf met meer dan 2000 medewerkers, die iedere dag vol overgave werken aan alles dat bij het maken van geneesmiddelen komt kijken: van onderzoek tot ziektepreventie en van de ontwikkeling van nieuwe geneesmiddelen tot de productie, marketing en verkoop ervan. Daarbij richten ze het onderzoek op zes specifieke gebieden: oncologie, neurowetenschappen, infectieziekten & vaccins, immunologie, pulmonale hypertensie en cardiovasculaire & metabole ziekten.

Onze studenten

Ervaringen

”Ik vond het erg interessant om vanuit het bedrijf een aanspreekpunt te zijn voor de studenten. Ik vond het begeleiden verrassend leuk.”

Brigitta Witte

Opdrachtgever, Janssen Nederland

“De onderwerpen van de challenges maakte mij enthousiast om mij in te zetten voor de werving van studenten.”

Marieke van der Hoeven

Opleiding, Haagse Hogeschool

“Wat ik zo bijzonder vond, is dat je echt serieus wordt genomen door het bedrijf.”

Ilka Marissen

Student, Hogeschool Leiden

Andere challenges

Het verslimmen van het productieproces bij farmaceut Janssen

Het verslimmen van het productieproces bij farmaceut Janssen

Het verslimmen van het productieproces bij farmaceut Janssen Technolab Innovatie Challenge  September t/m november 2021. Met de challenge ”Hoe maak je het transport van vaccins binnen het productieproces slimmer?” ging een studententeam samen met Janssen Nederland...

HOOGHEEMRAADSCHAP VAN RIJNLAND 2020/2021 (november tot februari)

HOOGHEEMRAADSCHAP VAN RIJNLAND 2020/2021 (november tot februari)

HOOGHEEMRAADSCHAP VAN RIJNLAND (2020/2021 november tot februari) November 2020 t/m februari 2021. Met de challenge “Creëer meer bewustwording over medicijnresten in afvalwater onder de bewoners van Leiden” gingen de studenten met het Hoogheemraadschap van...

JANSSEN NEDERLAND 2020 (september tot november)

JANSSEN NEDERLAND 2020 (september tot november)

JANSSEN NEDERLAND (sept 2020 – nov 2020) September 2020 t/m november 2020. Met de challenge “Manufacturing for the Future” gingen de studenten met Janssen Nederland tien weken aan de slag. De challenge De studenten gingen aan de slag met de opdracht:...