VERGROTEN
Nieuwe talenten voor het onderwijs

Lerarentekort raakt ons allemaal. Er zijn veel nieuwe talenten nodig voor het onderwijs. Hoe kunnen we samen duurzaam boeien, binden en behouden? Hoe verleid je mensen voor het onderwijs? Hoe geef je handen en voeten aan het onboarding proces van overstappers, en houd je deze overzichtelijk en behapbaar, zodat toekomstige onderwijshelden zacht kunnen landen op de voor hen best passende plek, waar dan ook in de onderwijskolom?

In ons boven-bestuurlijke samenwerkingsverband werken we samen om duurzame instroom naar het onderwijs te vergroten en bestendigen. Dit door een meer gefaseerde en kwalitatief beter passende instroom richting het onderwijs te faciliteren en realiseren.

Handen en voeten geven aan het proces aan de voorkant. Dit proces overzichtelijk en behapbaar houden, zodat toekomstige onderwijshelden zacht kunnen landen op de voor hen best passende plek, waar dan ook in de onderwijskolom.

Kijk mee

Onze leerlijnen

Groen doen

Ontdek Groen Doen, een leerlijn van Technolab die leerlingen inspireert over natuur, biodiversiteit en klimaatactie. Met lesprogramma’s over circulaire economie, duurzame energie en meer, biedt Groen Doen scholen de kans om een groene en duurzame toekomst te bevorderen. Sluit je aan bij Technolab en ontdek Groen Doen!

Toekomsttaal

Wist je dat ToekomstTaal leerlingen vaardigheden biedt om creatief en wijs te communiceren en samen te werken met apparaten? Met workshops zoals Praten met Apparaten, Botsende Bots en Het Influencer Spel krijgen leerlingen praktische handvatten om technologie en media te begrijpen en te gebruiken. Ervaar ToekomstTaal en bereid leerlingen voor op de taal van de toekomst!

Repair café Boor

Techniekwijs

TechniekWijs is dé leerlijn voor wetenschap en techniekonderwijs op jouw school. Met talentontwikkeling en een breed scala aan apparatuur ontdekken leerlingen hun innerlijke uitvinder. De leerlijn omvat uitdagende opdrachten over stroomcircuits, geleiding en statische elektriciteit. Onze workshops, zoals Licht en Schaduw, Katrollen en Tandwielen, en Elektriciteit, laten leerlingen speels kennismaken met techniek en wetenschap.