Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even app

TechniekWijs

Dé manier om wetenschap & techniek vorm te geven op jouw school!

Het product TechniekWijs dé manier om wetenschap en techniekonderwijs vorm te geven. Talentontwikkeling staat hierin centraal en met een rijk aanbod van apparatuur halen we de uitvinder in jou naar boven!

Leerlijnen TechniekWijs

WETENSCHAP EN TECHNIEK

Met uitdagende opdrachten leren leerlingen over stroomcircuits, geleiding en statische elektriciteit. Door te experimenteren met onze geschikte materialen voor dit lesprogramma ontdekken ze welke materialen geleiden, en welke niet!

Wetenschap en Techniek workshops

Zie hier 3 lesprogramma’s uitgelicht!

Licht en schaduw

Hoe ontstaat schaduw eigenlijk? Maak je eigen regenboog en hoeveel kleuren zitten er in skittels. In deze workshop ontdekken kinderen spelenderwijs van alles over licht, kleuren en schaduw. De materialen, die we hierbij inzetten nodigen uit tot experimenteren.

Katrollen en tandwielen

Overbrenging- en bewegingsprincipes worden geleerd door zelf te doen. Met een echte fiets in de klas, door het ontwerpen en bouwen van een apparaat met tandwielen en het repareren van een defecte ruitenwisser.

Elektriciteit

Met uitdagende opdrachten leren de leerlingen al doende over stroomcircuits, geleiding, statische elektriciteit. 

De leerlingen onderzoeken en leren van alles over elektriciteit: hoe werkt een stroomkring, wat is geleiding, welke materialen geleiden wel en welke niet? Kun je een lampje laten branden met een aardappel? Bouw zelf je eigen deuralarm, handig voor thuis.

Meer over TechniekWijs

Bekijk deze video om meer te weten te komen over de leerlijn!

Enthousiast over techniekwijs? kom in contact met ons via dit formulier!

4 + 5 =