TechniekWijs

Dé manier om wetenschap & techniek vorm te geven op jouw school! 

Met de leerlijn Techniekwijs worden leerlingen enthousiast gemaakt voor Wetenschap en Techniek. Tijdens workshops, waarin onderzoeken en ontwerpen centraal staat, ontwikkelen leerlingen hun talenten en wordt de creatieve uitvinder in hun naar boven gehaald! 

Leerlijnen TechniekWijs

 

Techniek

Techniek ervaren door te doen! Door zelf te ontwerpen     en te bouwen ontdekken leerlingen dat techniek voor   iedereen is. In deze leerlijn bewerken leerlingen hout, metaal en plastic en leren ze omgaan met verschillende gereedschappen. Van probleem naar oplossing.        Gebruik je eigen creativiteit!

WETENSCHAP

Leren vanuit nieuwsgierigheid! In de leerlijn Wetenschap gaan leerlingen zelf op zoek naar kennis door zelf te onderzoeken. Van mens en gezondheid tot magnetisme en zwaartekracht. Wetenschap is overal en er is zoveel te ontdekken!

 

 

Techniek workshops

Zie hier 3 workshops uitgelicht!

 

Pretpark bouwen (groep 4)

Bouwers gezocht! Door te werken met verschillende constructies wordt samenwerken en ruimtelijk inzicht geprikkeld. Laat je creativiteit de vrije loop en maak een achtbaan in de vorm van een knikkerbaan, bouw een botsauto maar vergeet ook de kraampjes niet! Met de hele klas zetten we en mooi pretpark neer.

Tandwielen en Katrollen (groep 6)

Overbrenging- en bewegingsprincipes worden geleerd door zelf te doen. Door katrollen de klas in te brengen en met het ontwerpen en bouwen van een eigen katrollenspel wordt alles echt en tastbaar! Voltooi daarnaast alle tandwiel uitdagingen en zet een eigen fietsbel in elkaar.

Je ziet hier dat een tang en een adapter van een telefoon vastgehouden wordt.

Elektriciteit (groep 8)

Met uitdagende opdrachten leren de leerlingen alles over stroomcircuits, stroomverbruik en elektromagneten. We onderzoeken hoe je een lamp kan laten branden en proberen dit ook met fruit voor elkaar te krijgen. Werk samen om een fruitbatterij werkend te krijgen, dat is pas groene energie!

Wetenschap workshops

Zie hier 3 workshops uitgelicht!

Je ziet hier dat een tang en een adapter van een telefoon vastgehouden wordt.

Experimenten met Elementen (groep 1/2)

Water, Aarde, Lucht en Vuur! Door het doen van verschillende proeven met deze elementen leren we ze echt kennen. Met Wouter Water ontdekken we welke materialen kunnen blijven drijven. Met Anne Aarde zien we met microscopen de aarde van wel heel dichtbij en Luuk Lucht zorgt ervoor dat we luchtbellen kunnen maken. Vera vuur laat zich als laatste zien en vertelt jullie hoe zij kan branden!

Magnetisme en Zwaartekracht (groep 5)

Magnetisme en zwaartekracht zijn twee vormen van aantrekkingskracht. De leerlingen kruipen in de huid van wetenschappers en doen proeven over de valsnelheid van verschillende materialen. Ze onderzoeken welke factoren hierin belangrijk zijn. Daarnaast Bouwen ze een eigen kompas om nooit meer te verdwalen! Kunnen ze met het eigen kompas het noorden aanwijzen?

Mens & microbiologie (groep 7)

In ons lichaam zitten ongelooflijk veel bacteriën. Zo hebben we wel meer dan 100 verschillende bacteriën om ons te helpen met de spijsvertering! Bacteriën, maar ook schimmels en virussen, zijn zo klein, dat je ze niet met het blote oog kunt zien. In deze les komen de leerlingen meer te weten over micro-organismen en de werking van onze organen.

Enthousiast over techniekwijs? kom in contact met ons via dit formulier!

11 + 1 =