Robotica & ICT: De slimme fiets!

 

Robotica & ICT: De Slimme Fiets 

 

Opdrachtgever:

Inventeers Research and Development 

Opleidingen:

Leidse Instrumentmakers School (LiS), Inventeers Academy, ICT, Mechatronica, Informatica, Drone engineering and innovations

Wat ga je doen?

Ooit wel eens afgevraagd hoe boeren makkelijk kunnen herkennen welke van hun honderden koeien een ziekte hebben opgelopen? Door middel van slimme halsbanden worden er continu GPS-signalen doorgegeven aan de boer, waardoor de boer de locatie van elke koe in de gaten kan houden, waardoor er snel opgetreden kan worden, mocht een koe ziek worden (of het weiland verlaten). 

Deze halsbanden zijn de verdienste van het bedrijf Inventeers die door middel van ‘Internet of Things’ (IoT) machines of producten koppelt aan het internet zodat continu de status van deze producten gevolgd kan worden en de producten op tijd geüpdatet kunnen worden. Zij hebben als doel om al uw producten te verbinden over de hele wereld. 

In samenwerking met EasyFiets, de Leidse Instrumentmakers School (LiS) en Technolab Leiden heeft Inventeers een challenge ontworpen waarbij het doel is om twee elektrische fietsen van slimme snufjes te voorzien waarmee de status van de fietsen continu in de gaten gehouden kan worden, waardoor bijvoorbeeld duidelijk is wanneer de fietsen weer eens een onderhoudsbeurt nodig hebben of opgeladen moeten worden. 

Wil jij meer leren over het ontwerpen en creëren van IoT-oplossingen voor praktische toepassingen in het alledaagse leven? Schrijf je dan in voor deze sector!