Life Science:
Blinde hoek in onderzoek
Bedrijf: CHDR
Witte man, leeftijd 20 – 40 jaar, 70 kilo: dit is de standaard proefpersoon in wetenschappelijk onderzoek. Maar wacht even: onze samenleving bestaat toch ook uit vrouwen, kinderen, ouderen, met ook een andere ethniciteit? In de sector Life Science ga jij onderzoek doen naar deze blinde vlek. Wat zijn de gevolgen?
Wat ga je doen?
Bij bioscience bedrijf CHDR (Centre for Human Drug Research) doen ze onder andere onderzoek naar medicijnen tegen huidziektes zoals acne en psoriasis. Daarvoor gebruiken ze verschillende meetapparatuur. Jullie opdracht: gebruik die meetapparatuur een keer op personen met verschillende huidtypes. Stap in de rol van onderzoeker. Zie je verschil? Zijn de onderzoeksmethodes nog wel bruikbaar? En hoe zouden we onderzoek inclusiever kunnen maken in de toekomst?
Jullie komen op bezoek bij CHDR en zullen daar eerst een introductie krijgen over wát geneesmiddelonderzoek in mensen nu precies is, en hoé je dit op een goede, wetenschappelijke manier kan uitvoeren. Na de introductie volgt het onderzoeksgedeelte, waarbij jullie op de hyid-afdeling van het CHDR onder toezicht van de experts mogen meten op verschillende huidtypen. Na afloop krijgen jullie ook wat data mee die CHDR heeft gemeten, en mogen jullie eens kijken wat het verschil is in bepaalde uitkomsten tussen verschillende huidtypen.
Zo dragen jullie een klein beetje bij aan het onderzoek naar verschillen tussen huidtypen, en kunnen we in de toekomst beter onderzoek doen, EN ook betere behandelingen geven aan mensen met verschillende huidtypen. Succes!