Expeditie Leerkracht

Een overstap naar het basisonderwijs

Overweeg jij een carrièreswitch en wil je het onderwijs ontdekken?

Geef je dan op voor Expeditie Leerkracht! Tijdens deze tweedaagse zet je op een actieve, speelse en persoonlijke manier je eerste stappen in het prachtige onderwijsvak. Je krijgt inzicht in je eigen kunnen en leerpunten en werkt zo al aan een fijne basis om een vliegende start te maken! Expeditie Leerkracht is een samenwerking tussen Hogeschool Leiden en Technolab. De kosten voor de Expeditie Leerkracht zijn gedurende schooljaar 2023-2024 verlaagd van €500,- naar €250,- dankzij bijdrage van de Regionale Aanpak Personeelstekort.

Wanneer?

20 & 21 november 2023 hebben we nu nog 10 plekken van de 16 beschikbaar
12 & 13 februari 2024 hebben we nu nog 14 plekken van de 16 beschikbaar
13 & 14 mei 2024 hebben we nu nog 16 plekken van de 16 beschikbaar

 

 

 

Programma

Dag 1: De drempel over

De eerste dag van de expeditie staat in het teken van kennismaken en het onderzoeken van de rollen van de leerkracht: hoe passen die jou en wat is het effect van jouw handelen op de groep? Je kijkt en doet mee met een klas op Technolab, ontwerpt zelf mini-les, die je ook gelijk test en evalueert en bereidt jezelf voor op de beproeving van morgen.

Dag 2: De beproeving

Tijdens de tweede dag van de expeditie ga je op pad naar een school om zelf een les te geven: de beproeving. Je ervaart hoe het is om voor een groep te staan en krijgt de kans om met leerlingen, hun leerkracht en het schoolhoofd in gesprek te gaan. Tijdens de hele 2-daagse maken we steeds de koppeling naar de competenties van de leerkracht. Wat kan je al en waar liggen je ontwikkelpunten?

Expeditie Leerkracht

Doordat je echt aan het doen bent, kan je echt voelen of het voor de klas staan iets voor je is. Heel veel geleerd van elkaar en door de begeleiding. Je krijgt antwoorden op je vragen en twijfels. Annet en Chantal zijn heel ervaren en enthousiast. Ze zien je echt. Heel erg fijn.  

Roosmarijn

- Expeditielid 21 & 22 november 2022 -

Een heel fijne plek en manier om te ontdekken of leerkracht worden wat voor je is. Een mooi proefkeuken waar je ook in een echte schoolsetting leert. Hands-on, maar ook duidelijk nadenken over wat je wilt overbrengen en hoe. Fijne opbouwende begeleiding van Annet en Chantal.  

Aafke

- Expeditielid 21 en 22 november 2022 -

Wil je meer informatie of je direct aanmelden? Vul hieronder je gegevens in. Tot gauw!

1 + 10 =