Workshops op Technolab locatie Zweilandlaan (PO)

Hier staan onze workshops voor het basisonderwijs (groep 4 tot en met 8), die worden gegeven op onze locatie aan de Zweilandlaan.
Onze overige workshops worden gegeven op onze locatie in Rijksmuseum Boerhaave.

Waterwonderen in balans - groep 4

De mooiste vis van de zee
 
Onder water gaat er een hele nieuwe wereld open. Daar leven prachtige vissen, fel gekleurd koraal én als je heel veel geluk hebt kom je misschien wel een dolfijn of waterschildpad tegen. Leerlingen maken kennis met beeldend kunstenaar Alexander Calder en laten hun creativiteit de vrije loop wanneer zij zelf met ijzerdraad aan de slag gaan om iets te creëren dat je terug kan vinden in de onderwaterwereld. Als er tijd over is mag het draadfiguur zelfs aangekleed worden met gips, zodat het levensecht lijkt.

Pretpark bouwen - groep 4-5

Een eigen droompark

Vol enthousiasme roepen de leerlingen de namen van verschillende pretparken door de workshopruimte wanneer er gevraagd wordt welke pretparken zij kennen. Ze kunnen niet wachten om hun eigen droompark te bouwen. Dit doen zij met verschillende materialen. De leerlingen vinden het vaak het leukst dat zij op elkaars werk door mogen bouwen, op deze manier ontstaat er een groot pretpark dat is samengesteld door de hele klas.

Waterwonderen in balans - groep 5

Het is zo mooi hier beneden
 
Diep in de zee zwemmen de stoerste haaien, de schattigste vissen en daar groeit het felste koraal. De leerlingen maken kennis met beeldend kunstenaar Alexander Calder en gaan in tweetallen aan de slag met ijzerdraad om een object uit de onderwaterwereld te creëren. Dit object moet kunnen staan en is dus 3D. Wanneer iedereen klaar is, hebben de leerlingen het lokaal omgetoverd tot een prachtige onderwaterwereld.

Bruggen bouwen - groep 6

Droog naar de overkant

“Die van ons kan 24 blokken dragen!” klinkt het trots wanneer een groepje leerlingen hun brug test en daarmee een Technolab-record vestigt. Tijdens de workshop Bruggen bouwen leren leerlingen verschillende technieken om een brug zo stevig mogelijk te maken. Daarnaast leren zij verschillende soorten bruggen kennen. Het spannendste onderdeel van de workshop is het testen van de brug boven een bak met water. Is de brug wel stevig genoeg om minimaal 2 houten blokken te dragen?

Ontwerp je attractie - groep 7

Hoe sneller, hoe beter!

“Een achtbaan!” is vaak het eerste dat geroepen wordt wanneer de leerlingen horen dat zij een eigen attractie mogen ontwerpen en in elkaar zetten. Uiteindelijk blijkt dat dat erg lastig is en komen zij met andere creatieve ideeën. Vol enthousiasme presenteren de leerlingen hun eigen attractie aan de rest van de klas. Er komen ontzettend veel spannende publiekstrekkers voorbij! Stonden deze maar echt in een attractiepark.

Ruimtetuin - groep 7-8

Tomaten op Mars

Een overvolle aarde en klimaatveranderingen dwingen de mens om te verhuizen. De keuze valt, na enig vooronderzoek, op Mars. De missie: een tuin creëren zodat we daar kunnen leven.
In deze workshop werkt de klas samen aan de essentiële onderdelen voor een ware ruimtetuin. Het eindproduct is verschillende maquettes als ontwerp, maar ook dingen om mee naar school of naar huis te nemen.

Partner: Airbus Defence and Space Nederland

Wil je op de hoogte zijn van alles dat er op en rond Technolab gebeurt?

Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief!

Technolab Leiden

Telefoonnummer:
071-5191324

info@technolableiden.nl
KvK: 27372497

Fan van Technolab

Technolab moet je meemaken!

Wij zijn erg blij met uw donaties.

Zullen we elkaar volgen? Leuk!

Facebook Twitter