ToekomstTaal

De taal van de toekomst? Die is zeker digi-taal! Daarom ontwikkelt Technolab samen met BplusC een workshopserie over deze toekomstige taal: Vaardigheden om projecten of problemen op te delen in stukken en deze vertalen naar begrijpelijke en uitvoerbare stappen. Deze denkstappen leren de leerlingen aan met visuele modellen. Uitdagende opdrachten helpen de leerlingen kennis te maken met verschillende denkbeelden, die de leerlingen uitnodigen om actief deel te nemen. Het hele proces wordt zo voor de leerlingen heel zichtbaar. 

Met speciaal uitgezochte boeken en uniek ontwikkeld visueel lesmateriaal volgen de leerlingen in vier lessen een verhaal, lossen ze een probleem op en leren hierover met elkaar communiceren. Ook leerkrachten nemen we mee dit proces, want de visuele modellen kunnen op nog veel meer manieren in het onderwijs worden toegepast.

ToekomstTaal is nu beschikbaar voor groep 2 en groep 3-4. BplusC en Technolab werken samen aan een vervolg voor de groepen in de bovenbouw. 

In dit filmpje wordt uitgelegd hoe je zelf papier kunt maken. Dit is onderdeel van de tweede les in de workshopserie, hiermee kunnen leerlingen zélf aan de slag!

Wil je op de hoogte zijn van alles dat er op en rond Technolab gebeurt?

Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief!

Technolab Leiden

Telefoonnummer:
071-5191324

info@technolableiden.nl
KvK: 27372497

Fan van Technolab

Technolab moet je meemaken!

Wij zijn erg blij met uw donaties.

Zullen we elkaar volgen? Leuk!

Facebook Twitter