Ontdek je sterke kant met Rembrandt

Je eigen talenten ontdekken via een combinatie van kunst- en cultuureducatie, techniek, uitvinden en zelf doen. Daar gaat het bij dit unieke educatieve samenwerkingsproject om. Rembrandt van Rijn deed precies hetzelfde; hij vond zijn eigen weg in Leiden en werkte zich op tot een begenadigd kunstenaar. De leerlingen ontdekken Leiden, Rembrandt en hun talent in vier lessen. 

  • De leerlingen beginnen met een voorbereidende les in de klas. Ze kijken een animatie over de jonge Rembrandt en zijn tijd in Leiden en oefenen met observeren.
  • De tweede les start met een interactieve stadswandeling onder leiding van een museumdocent van Museum De Lakenhal. Ze komen langs historische plekken in Leiden die voor Rembrandt belangrijk waren. Aansluitend volgt bij BplusC een workshop waarbij leerlingen kennis maken met de talenten van Rembrandt. In deze workshop gaan ze zelfportretten maken en met licht en donker werken.
  • De week daarna gaan leerlingen op school ontdekken waar hun eigen talenten liggen, dit doen zij door het maken van een zelfportret aan de hand van opdrachten en talentenkaarten.
  • In de laatste les volgt op Technolab de workshop talentenkunst, waarbij de leerlingen een kunstwerk over hun eigen talenten maken en hierbij verschillende technieken gebruiken.

Ben je leerkracht en heb je interesse in een startbijeenkomst met aanvullende informatie over dit programma, neem dan contact met ons op via menno@technolableiden.nl.

Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door de volgende partners:

Wil je op de hoogte zijn van alles dat er op en rond Technolab gebeurt?

Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief!

Technolab Leiden

Telefoonnummer:
071-5191324

info@technolableiden.nl
KvK: 27372497

Fan van Technolab

Technolab moet je meemaken!

Wij zijn erg blij met uw donaties.

Zullen we elkaar volgen? Leuk!

Facebook Twitter