Workshops op locatie

Voor onderstaande workshops voor groep 1, 2 en 3 komen we naar de school binnen Leiden toe. Voor ons is het geen enkel probleem om op één dag meerdere klassen les te geven, graag zelfs! Ook scholen buiten Leiden kunnen deze workshops boeken, maar de workshops zullen dan bij Technolab gegeven worden

Zintuigen - groep 1-2

Oren, ogen, puntje van je neus

Welke zintuigen heb ik eigenlijk allemaal? Raak al je zintuigen maar eens aan! Leerlingen komen er al snel achter dat zij kunnen ruiken, proeven, voelen, zien en horen. Bloemen ruiken bijvoorbeeld lekker, maar rotte eieren stinken. Tijdens de workshop leggen de kleuters uit wat zij ruiken, proeven, horen zien en voelen. Vooral het proeven van dingen is erg spannend!

Experimenten met elementen - groep 1-2

Water, lucht, vuur en aarde

“Ik bof toch maar,” zei Wouter Water, terwijl hij naar zijn spiegelbeeld in het water keek. Met deze zin start het beeldverhaal bij de workshop ‘Proefjes’. De leerlingen maken kennis met de vier elementen door middel van verschillende proefjes. Wie kan de grootste bel blazen? Welke soorten aarde zijn er allemaal? En als we in het water vallen, zinken wij dan? Dat zijn allemaal vragen waarop de leerlingen het antwoord ontdekken.

Praten met Apparaten - groep 3

Programmeren kun je leren

Leerlingen mogen zelf in de huid van onze ranjarobot kruipen en dat terwijl de rest van de klas aanwijzingen roept, iedereen wil graag een opdracht geven! De kleine ozobots moeten de juiste route afleggen, maar zij kunnen alleen maar vier kleuren lezen. De leerlingen helpen de schattige Cubetto zijn weg vinden door de ruimte of de woestijn, terwijl ze obstakels moeten vermijden. Spelenderwijs komen de leerlingen erachter hoe een robot werkt.

Wil je op de hoogte zijn van alles dat er op en rond Technolab gebeurt?

Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief!

Technolab Leiden

Telefoonnummer:
071-5191324

info@technolableiden.nl
KvK: 27372497

Fan van Technolab

Technolab moet je meemaken!

Wij zijn erg blij met uw donaties.

Zullen we elkaar volgen? Leuk!

Facebook Twitter