Maakplaats071 – Voortgezet Onderwijs

Op dit moment doen we verschillende dingen in Maakplaats071: 

Maakplaats071 is de plek op Technolab waar we jongeren nieuwsgierig willen maken naar techniek, technologie en zelf dingen maken. En dat doen we met maakonderwijs!  

Jongeren maken zelf in onze Maakplaats071. Een muziekinstrument, een lamp of een tafeltje of zelfs een eigen uitvinding! Door ouderwets te zagen en te boren, of met behulp van digitale fabricage middelen als de 3D printer en de lasersnijder (zie filmpje). Voor textiel hebben we naaimachines in huis. En elektronica kun je toevoegen om je werkstuk nog meer tot leven te brengen. 

Coderen, klooien, printen en prutsen, meten en maken, vooral heel veel maken. Dat gebeurt er aan onze werkbanken. Of ze nu werken met hout, ijzerdraad of plastics. De leerlingen krijgen inzicht in techniek en technologie. Ze leren de apparatuur en materialen kennen, stellen vragen hierover en helpen elkaar. En worden letterlijk handig. 

Interesse om met leerlingen te komen maken in Maakplaats071 of op locatie? Neem contact op! Af en toe geeft Technolab een Maakfeestje, kom je dan zelf iets maken?! 

 

Game Design – 1e klas
Voordat er ook maar enige uitleg is geweest, beginnen de leerlingen meteen met figuren en blokjes te slepen in het programma Scratch. Zij kunnen niet wachten om een eigen game te maken en te spelen. Zij bedenken een plan en vervolgens zetten zij dat om in werkelijkheid. De jongens maken vaak een stoere game, waarbij je tegen elkaar kan racen. De meiden versieren een pinguïn met een muts en een leuk T-shirt. Leerlingen zijn vaak erg fanatiek en de eindresultaten zijn ontzettend gaaf om te zien! Reserveer hier.

Techniek voor VO
Een kruk of een lamp zou je met alle gemak in de winkel kunnen kopen. Je zoekt een leuk model uit, rekent af bij de kassa en het is jouw eigendom. Maar wat natuurlijk nog veel leuker is, is een zelfgemaakt exemplaar! Een unieke versie, helemaal zelf in elkaar gezet en gepersonaliseerd naar je eigen wensen. Dat is nou precies waar Techniek om draait en wat leerlingen uit 3 vmbo bij Technolab komen doen. In een lessenserie van meerdere weken gaan leerlingen zelf aan de slag, in onze eigen Maakplaats071.

Wil je op de hoogte zijn van alles dat er op en rond Technolab gebeurt?

Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief!

Technolab Leiden

Telefoonnummer:
071-5191324

info@technolableiden.nl
KvK: 27372497

Fan van Technolab

Technolab moet je meemaken!

Wij zijn erg blij met uw donaties.

Zullen we elkaar volgen? Leuk!

Facebook Twitter