Halve finale Willie Wortel Wedstrijd

Afgelopen 13 en 14 maart waren de spannende halve finales van de Willie Wortel Wedstrijd. De jury moest streng beoordelen, want er waren veel leuke en innovatie uitvindingen! Van de dertig uitvindingen zijn maar liefst tien door naar de finale. Het was een erg leerzame en innovatieve avond! Wij hebben genoten van al het enthousiasme van de uitvinders en de bezoekers.

Hier zijn de ideeën van de  halve finalisten!

  1. De Thermocase is een telefoonhoesje dat de temperatuur van je telefoon neutraal (20 °C)  houdt, zodat de batterij niet zo snel leeg gaat. Straks zal je nooit meer last hebben van een lege accu tijdens het skiën, want jouw mobieltje hoeft niet meer energie te gebruiken om het op de goede temperatuur te houden.

  2. De Oculicoms is een lens die je in je oog doet waarmee je op jouw eigen netvlies een film kan kijken. Doormiddel van een chip in jouw vinger kan je dan de lens activeren. Je zal nooit meer een mobieltje nodig hebben om een YouTube filmpje te kijken!

  3. De Fivi is een fietsslot die je ontgrendeld met een vingerafdruk, zodat je nooit meer je sleutel kwijt kan raken. Net als jouw mobiel ontgrendel je het met jouw eigen vinger afdruk. Fietsendieven, pas maar op!

  4. 101, een VR-wereld voor ouderen om eenzaamheid tegen te gaan. De ouderen kunnen de VR-bril opzetten en komen zo in een sociale ruimte. Koffietentjes, parken, bibliotheken, noem het maar op!. De ouderen die slecht ter been zijn kunnen op deze manier contact leggen met de buitenwereld zonder hun eigen huis uit te hoeven gaan.

  5. De Ultimate speltafel, een tafel waar alle spellen zijn ingebouwd. De tafel heeft knoppen waarmee spelborden met bijpassende pionnen omhoog komen. Je zal geen last meer hebben van pionnen die kwijt raken of een spelbord dat scheurd. Zou het ook werken tegen valsspelen?

  6. Mylessa learn is een huiswerk-app waarin je jouw eigen planning  voor huiswerk en toetsen in kan plannen. De app stuurt je berichtjes dat je nog paragraaf vijf van biologie af moet maken. Zodra je het begint te maken, krijg je geen meldingen meer binnen. Pas als het echt af is kan je de app weer afsluiten. Het doel van Mylessa learn is dat leerlingen hogere cijfers halen en minder afgeleid worden.

  7. Het Polsbandje met GPS (NSFC-armband) is een armband met een GPS die je ouders weer terug kan vinden. De ouders van de kinderen hebben een knop waar ze op kunnen drukken en de kinderen krijgen een pijl op het schermpje van hun armbandje armbandje te zien. De pijl wijst waar ze heen moeten en kunnen ze gemakkelijk volgen. Handig voor op het strand in de zomer!

  8. De Elektrische vogelverschrikker is een apparaat dat aangesloten zit op windmolens en zorgt er voor dat vogels er niet meer tegen aan vliegen. Het apparaat maakt een dierengeluid waar de vogels van schrikken en met een boog om de windmodel heen zullen vliegen. En het werkt nog op zonne-energie ook! 

  9. De SOS-ballon is voor survivors die er op uit trekken in bossen. Als ze verdwaald raken, of er is gevaar op de loer, dan kunnen ze het makkelijk gebruiken. Je trekt aan een touwtje in je rugzak en dan komt de ballon naar boven. De ballon heeft een groot bereik en er zitten lampjes op, zodat hij ook in het  donker zichtbaar is.

  10. Het Bank-Bed-Bureau is, je raad het al, een bank, bed en bureau in één! Het is een bed met een schuifbare plank die je kan gebruiken als leuning voor de bank en die je horizontaal in het bed kan schuiven om het bureau te gebruiken. Dat kunnen al die studenten wel gebruiken op hun kleine kamers!

De finalisten zullen nog even wat langer in spanning moeten wachten. Op 5 juni zullen de deelnemers tijdens de finale eindelijk te horen krijgen wie er wint!

Wil je op de hoogte zijn van alles dat er op en rond Technolab gebeurt?

Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief!

Technolab Leiden

Telefoonnummer:
071-5191324

info@technolableiden.nl
KvK: 27372497

Fan van Technolab

Technolab moet je meemaken!

Wij zijn erg blij met uw donaties.

Zullen we elkaar volgen? Leuk!

Facebook Twitter