Willie Wortel Wedstrijd Junior 2021

Stad van de Toekomst

Eind september vindt de 15e editie plaats van de Willie Wortel Wedstrijd. Dit jaar is het thema: Stad van de toekomst. Hoe ziet onze stad er in de toekomst uit? Dat is de vraag waar jij als vindingrijke Willie Wortel antwoord op gaat geven!

Steeds meer mensen willen wonen en werken in de stad. Waar gaan zij wonen en hoe zien hun huizen eruit? Steeds vaker zijn er hittegolven en extreme regenbuien. Hoe zorgen we genoeg water in de zomer en droge voeten tijdens de natste dagen? Oplossingen voor transport, biodiversiteit, voedsel en energie: die hebben we nodig om de klimaatdoelen van 2030 te halen! In groepjes bedenken jullie ideeën en oplossingen, waarna alle groepen gaan bouwen en klussen om de stad van de toekomst, in het klein, vorm te geven op Technolab’s grote buitenterrein: de Zandbak, die tijdens en na Festival 2030 in september volledig in het teken staan van duurzaamheid.

Wie weet wordt jouw groepje genomineerd om in de grote Willie Wortel finale jullie uitvinding te presenteren! Tijdens deze finale worden alle uitvindingen beoordeeld door een expertjury (Hoogheemraadschap Rijnland & Hortus Botanicus Leiden) en publieksjury en worden er mooie prijzen uitgereikt!

Houd onze social media en de website in de gaten voor meer informatie.