Herfstlab

Joehoe!

De herfstvakantie komt in zicht en dat betekent dat je bij Technolab weer allerlei gave dingen kan komen doen! Kom jij ook naar Herfstlab?
Net als bij Zomerlab kan je weer kiezen uit drie smaken: PROGRAMMEREN, UITVINDEN en GROEN DOEN.
Hieronder zie je wat je per smaak kan kiezen. Het is zelfs mogelijk om meerdere workshops te volgen. Welke workshop(s) kies jij? 

PRATEN MET APPARATEN (Vol)

Leeftijd: 4-8 jaar
Datum: (Vol)
Tijd: 9:30-12:00
Prijs: €20,-

Wat is programmeren en hoe werkt dat eigenlijk? In deze workshop kruip je in de huid van een robot om zo kennis te maken met programmeren. Je leert verschillende robotjes (Cubetto, Ozobots, Dash & Dot) aansturen met de taal die zij spreken. Voer opdrachtjes uit en ontdek wat jij de robots kan laten doen!

ONTWERP JE ATTRACTIE

Leeftijd: 8-12 jaar
Datum: 19 oktober
Tijd: 13:30-16:00
Prijs: €20,-

Wat is jouw favoriete attractie? Of kan jij een attractie bedenken, die nog niet bestaat? In deze workshop ontwerp en bouw je een attractie met (technisch) LEGO en breng je deze in beweging met het programmeerprogramma Scratch.

BOUW JE EIGEN ROBOT (Vol)

Leeftijd: 8-12 jaar
Datum: (Vol)
Tijd: 13:30-16:00
Prijs: €20,-

Een robothuisdier, een robot die je boterham smeert of misschien wel je kamer opruimt. Wat voor robots kan jij nog meer bedenken? Bij “Bouw je eigen robot” wordt jouw idee werkelijkheid! En het leuke is met de materialen die we hebben kan jou robot ook nog bewegen, geluid maken en licht geven. Supercool! Welke robot kom jij bouwen?

ONTDEKLAB (Vol)

Leeftijd: 4-8 jaar
Datum: (Vol)
Tijd: 9:30-12:00
Prijs: €20,-

Proefjes doen en je geen seconde vervelen? Dat kan bij het Ontdeklab! Kom jij vierkante bellen blazen, een huis metselen of je eigen Legofilm maken? Krijg jij de 10 proefjes afgestreept? Zintuigelijk beleven en creatief zijn staat bij deze workshop op plek 1!

KNIKKERKUNST (Vol)

Leeftijd: 4-8 jaar
Datum: (Vol)
Tijd: 9:30-12:00
Prijs: €20,-

Tijdens deze workshop ga je je eigen knikkerbaan ontwerpen en maken, maar niet voordat je de verschillende materialen en ondergronden uitgebreid hebt onderzocht. Ook leer je werken met verschillende gereedschappen. Kom meedoen en ga naar huis met je eigen knikkerbaan! 

FLIPPERRRRKAST 

Leeftijd: 8-12 jaar
Datum: 23 oktober
Tijd: 13:30-16:00
Prijs: €20,-

Houd jij ook zo van spelletjes? Bij deze workshop maak je gewoon je eigen flipperkast! Hoe vet is dat! Je gaat aan de slag met hout, karton en elastiek en andere restmaterialen, leert omgaan met verschillende gereedschappen. En na afloop mag de flipperkast gewoon mee naar huis.

GROEN GEEFT ENERGIE JR (Vol)

Leeftijd: 4-8 jaar
Datum: (Vol)
Tijd: 9:30-12:00
Prijs: €20,-

Wat is energie en waar zit het allemaal in? Dat ontdek je spelenderwijs in ons groene energiecircuit. Bouw je eigen stroomcircuit en ga op onderzoek uit. Kan jij een lampje laten branden met de energie uit je eigen spierballen? Lukt dat ook met de energie uit de zon of uit de wind? 

GROEN GEEFT ENERGIE

Leeftijd: 8-12 jaar
Datum: 22 oktober
Tijd: 13:30-16:00
Prijs: €20,-

Wat is dat eigenlijk duurzame energie? Kom bij ons een zonneboiler ontwerpen en onderzoek wat hier allemaal bij komt kijken. Tijdens deze workshop leer je vanalles over verschillende materialen, isolatie en energie. Test jouw zonneboiler met de infraroodmeter en warmtecamera. Hoe duurzaam is jouw ontwerp? 

“Bij Technolab mochten we gewoon dingen maken! Iets van de kermis. Autootjes, en toen ik naar het volgende groepje ging een glijbaan!”

Timo, 5 jaar

Leerling