Vakantielab Lente editie 2023!

 

Kom je meivakantie vieren in de Hortus botanicus Leiden met de leukste Technolab workshops! Op 2, 3 en 4 mei doen we samen met jou de leukste plantenproefjes, geurige bloemenspeurtochten en uitdagende ontwerp challenges! Wanneer kom jij langs bij de oudste oase van Leiden? Meld je aan en kom Groen DOEN!

 

 

 

 

Stoepplantjes

Stoepplantjes!

Leeftijd: 4-8 jaar
Datum:
Dinsdag 2 mei 9.30 – 11.30
Donderdag 4 mei 13.00 – 15.00
Maximaal 30 kinderen
Prijs: €25,-

Ken je de echte groene superhelden al uit de stad? Het zijn de stoepplantjes die niet alleen mooi maar ook belangrijk zijn! Ga mee op speurtocht naar deze coole plantjes. Ze groeien op de gekste plekken, kan jij ze vinden in en rondom de Hortus Botanicus om je bingo kaart vol te maken? En lukt het je om er eten of parfum van te maken? Ontdek het! 

Onder de loep

Leeftijd: 4- 8 jaar
Datum:
Dinsdag 2 mei 13.00 – 15.00
Woensdag 3 mei 13.00 – 15.00
Maximaal 30 kinderen
Prijs: €25,-

Planten komen bijna overal ter wereld voor in allerlei rare vormen en maten. Vandaag gaan we op een spannende speurtocht kijken naar verschillende planten uit alle hoeken van de wereld. Maak je eigen vergrootglas: Wat voor verschillen zien jullie? We gaan ook ontdekken waarom die planten er zo anders uitzien. Ga jij mee op ontdekkingstocht door de kassen?  

Superarchitecten

Leeftijd: 8-12 jaar
Datum:
Woensdag 3 mei 9.30 – 11.30
Donderdag 4 mei 13.00 – 15.00
Maximaal 30 kinderen
Prijs: €25,-

Planten passen zich aan de plek aan waar ze groeien. Cactussen in de woestijn zien er totaal anders uit dan bananenbomen in het oerwoud. Na een grondig plantenonderzoek door de tuin, gaan jullie zelf jullie eigen superplant ontwerpen. Maak jij een superhoge boom, een rollende stekelbol of een kwal-etende waterplant? 

Superzwevers

Leeftijd: 8-12 jaar
Datum:
Woensdag 3 mei 13.00 – 15.00
Maximaal 30 kinderen
Prijs: €25,-

Echte uitvinders gezocht! Hoe verspreidt een plant zijn zaadjes zo ver als hij kan? Onderzoek de mooiste planten en zaden in de Hortus en neem alle goede ideeën mee om een levensgrote superzwever te bouwen! Lukt het jou om jouw uitvinding te laten zweven en jouw zaadje (ei) ook veilig en ver te laten landen van grote hoogte? 

Waanzinnige Waterwereld 

Leeftijd: 8-12 jaar
Datum:
Dinsdag 2 mei 13.00 – 15.00
Donderdag 4 mei 9.30 – 11.30
Maximaal 30 kinderen
Prijs: €25,-

Duik met Technolab de Hortus botanicus in! Dit jaar staat de Hortus in het teken van water! Zoek uit hoe het klimaat op aarde verandert, hoe die heftige regenbuien ontstaan. En hoe zit het nou met die zeespiegelstijging? Hoe gaan planten om met lange droogte of juist heel veel water? Kunnen we iets daarvan leren om onszelf te beschermen? Speel mee met het grote visserijspel en bouw mee aan een waterbestendig Leiden! 

Bij vragen over het vakantielab

mail naar: vakantielab@technolableiden.nl

“Bij Technolab mochten we gewoon dingen maken! Iets van de kermis. Autootjes, en toen ik naar het volgende groepje ging een glijbaan!”

Timo, 5 jaar

Leerling