Vakantielab herfst editie 2022!

Vakantielab in een nieuw jasje!

Tijdens vakantielab zijn jonge uitvinders en biologen welkom op Technolab van 9:30u tot 15:30u. De hele dag stappen ze in één van de Technolab werelden. Op dinsdag gaan uitvinders aan de slag binnen workshops van TechniekWijs. Op woensdagochtend is er Peuterlab en in de middag MAAK! Donderdag staat in het teken van de Groen Doen workshops. Vrijdag stappen jonge programmeurs in de wereld van ToekomstTaal. Op deze dag hebben we een apart ochtend en middagprogramma.

 

 

Los het op !

Leeftijd: 8-12 jaar
Datum: dinsdag 25 oktober
Tijd: 9:30-15:30
Prijs: €60,-

Het Technolab opsporingsteam vraagt jouw hulp bij het oplossen van een inbraak. Kruip in de huid van een echte detective, leer bodemonderzoek doen, vingerafdrukken afnemen en andere materialen onderzoeken, die gevonden zijn op plaats delict. Kom jij erachter wie er het best in het dadersprofiel past? En lukt het jou om Technolab te beschermen tegen een volgende inbraak?

Peuterlab

Leeftijd: 3-4 jaar + ouder(s)
Datum: woensdag 26 oktober
Tijd: 9:30-11:00
Prijs: €20,-

Proefjes doen en je geen seconde vervelen? Dat kan bij “Peuterlab”! Samen met je papa en mama kan jij gaan ontdekken en verwonderen over de wereld van Techniek. Al eens gevoeld hoe zacht een speksteen is als je hem schuurt of gezien hoe mooi hij kan glimmen? Of al eens een muurtje gemetseld (of omgegooid!). Bij Peuterlab kan je in de werkplaats van Technolab 8 gave proefjes doen. Sla jij samen met papa of mama je eerste spijker raak? Tot op Technolab!

Hip 4 Nop  

Leeftijd: 8-12 jaar
Datum: woensdag 26 oktober
Tijd: 12:30-14:30 
Prijs: €20,-

Leer verschillende technieken om van je oude kleding supergave producten te maken. Denk aan een lapjes sjaal, je eigen etui of een heel nieuw kledingstuk! Neem je eigen oude kleren mee en ontdek de mogelijkheden

Biomimicry & LEGO microscoop 

Leeftijd: 8-12 jaar
Datum: donderdag 27 oktober
Tijd: 9:30-15:30
Prijs: €60,-

Een van de problemen waar we nu mee te maken hebben is dat energie duur is, maar ook vaak vervuilend! Om minder energie te gebruiken is het handig als onze huizen goed geïsoleerd zijn. Maar ze moeten ook sterk zijn om ons tegen water en stormen te beschermen. Hoe maken we zo’n duurzaam huis? Voor dit soort oplossingen kunnen we goede ideeën afkijken in de natuur! Zo zijn er in het dierenrijk al echte superarchitecten die ons kunnen helpen met ons huis! Denk aan de ijsbeer, bever en termieten! 

In onze prachtige nieuwe huizen vieren we Antoni van Leeuwenhoek zijn 390ste verjaardag. Yep, de uitvinder van de microscoop. Maar er is iets ergs gebeurt. Er is ingebroken! Antoni’s feestmuts is gestolen en zijn microscopen zijn kapot gemaakt. De politie heeft een aantal sporen gevonden, maar deze moeten nog worden onderzocht. Ook is de politie al een aantal verdachten op het spoor. Help jij mee nieuwe microscopen te maken van LEGO en de sporen te onderzoeken om de dader te achterhalen? 

Kabouter Expeditie Cronesteyn

Leeftijd: 4-8 jaar
Datum: donderdag 27 oktober
Tijd: 9:30-15:30
Prijs: €60,-

Kruip in de huid van een kabouter en ontdek de herfstnatuur in park Cronesteyn! Met een knapzak in de hand en een puntmuts op duiken we samen het bos in om kastanjes, eikeltjes en dennenappels te verzamelen. Daarna gaan we onze eigen kabouterkunstwerken maken en spelen we samen herfstspelletjes. Aan het einde van de dag heb je je eigen kabouterdiploma behaald! 

Bouw je eigen Robot​

Leeftijd: 4-8 jaar
Datum: vrijdag 28 oktober
Tijd: 9:30 – 11:30
Prijs: €20,-

Jullie eigen ROBOT bouwen met BYOR. Tijdens deze workshop leren we eerst hoe de BYOR gebruikt kan worden. Door middel van elektriciteit kunnen verschillende voorwerpen bewegen, lampjes branden en zelfs geluid maken. Heel handig voor je Robot!

Marsbots

Leeftijd: 8-12 jaar
Datum: vrijdag 28 oktober
Tijd: 12:30 – 14:30 
Prijs: €20,-

Het is 2030 en we gaan op expeditie naar Mars. Op Mars is een hele stad gebouwd, maar hier rijden nog geen auto’s in, dus we hebben je hulp nodig! Denk na over jouw ideale Marsbot eruit ziet en bouw je eigen auto. Vervolgens ga je hem ook echt laten rijden door de Marsbot te programmeren met de MakeCode Editor! Op het einde laten we alle robots los op Mars! Doe jij mee? ​

Bij vragen over het vakantielab

mail naar: vakantielab@technolableiden.nl

“Bij Technolab mochten we gewoon dingen maken! Iets van de kermis. Autootjes, en toen ik naar het volgende groepje ging een glijbaan!”

Timo, 5 jaar

Leerling