Willie Wortel Wedstrijd 2023

Fabriek van de toekomst

De Willie Wortel Wedstrijd

De eerstvolgende editie van de Willie Wortel Wedstrijd voor 1e en 2e klassers van middelbare scholen uit regio Leiden vindt plaats tussen januari en april 2023.

Tijdens deze spannende wedstrijd leerlingen aan de slag om oplossingen te bedenken en bouwen binnen een thema dat binnenkort bekend wordt gemaakt. 

Op deze pagina lees je meer over wat de Willie Wortel Wedstrijd is en hoe de verschillende rondes van deze spannende innovatie wedstrijd eruit zien. Lees snel verder!

THEMA VAN DIT JAAR…

Banner-Pronck

Eerste en tweede klas leerlingen van 6 verschillende Leidse middelbare scholen gaan aan de slag om uitvindingen te bedenken voor de “Fabriek van de toekomst”.

Logo Pronck

Opdrachtgever Willie Wortel 2023

De Willie Wortel Wedstrijd heeft dit jaar als opdrachtgever: Bier en limonadebrouwerij Pronck! Zij zullen onderdeel zijn van de vakjury tijdens de finale en zijn heel benieuwd met wat voor toffe ideeën de teams zullen komen!

“Pronck is een kleine brouwerij in het centrum van Leiden die verschillende bieren en limonadedranken produceert. Dit doen we altijd met verse ingrediënten. Ons kleine fabriekje is altijd op zoek naar slimme en nieuwe ideeën om onze productie een stukje duurzamer te maken. Wat zouden we bijvoorbeeld nog meer kunnen doen met onze restproducten, zoals ons bostel, hop, glaswerk, kroondoppen, vaten, Daarnaast zijn we benieuwd naar wat voor ideeën jullie hebben voor onze, maar ook andere fabrieksproblemen in Nederland om de wereld een stukje duurzamer en milieuvriendelijker te maken”

Het programma

Ronde 1

De eerste les is bij jullie op school.

Stap 1: vorm teams van 2-4 personen
Stap 2: verdiep je met elkaar in het thema
Stap 3: brainstorm over innovatieve ideeën
Stap 4: maak een tekening, presentatie, filmpje of iets anders over jullie beste uitvinding en stuur het op naar Technolab!

Ronde 2

Per klas wordt het team met de beste uitvinding gekozen en uitgenodigd op Technolab. De uitgekozen teams krijgen de kans om hun idee te gaan bouwen met alle gereedschappen, materialen en machines die Technolab heeft!

Ronde 3

Van elke school gaat er één groepje door naar de grote finale! De finale van deze editie vindt plaats op woensdagmiddag 12 april 14:00 – 16:00 op Technolab.

Tijdens de finale presenteert elk team het prototype van hun innovatie aan een echte jury, waaronder de opdrachtgever.

Bij een wedstrijd horen prijzen!

 

We starten de Willie Wortel Wedstrijd met ruim 400 deelnemers en ongeveer 100 uitvindingen. Van elke school wordt een finalist gekozen die gaan strijden om fantastische prijzen. Want we hebben maar liefst drie prijzen!

Er zijn maar liefst drie prijzen te winnen in de finale. Samen bepalen het publiek en de vakkundige jury welk team een van de volgende prijzen wint: de WWW Publieksprijs (WWW Kanjer), Uitvindersprijs (WWW Lampje) en de Presentatieprijs (WWW Wortel)!

Namens Technolab wensen wij jullie heel veel

succes en tot snel!

12 + 13 =

Dit is de Willie Wortel Wedstrijd voor de middelbare school. Wil je meer informatie of in gesprek met ons over een samenwerking met jullie school? Vul dan het contactformulier in.