Over de WWW

Bij de Willie Wortel Wedstrijd gaat het om uitvindingen: wie doet de origineelste uitvinding? Dat kan een heel nuttige uitvinding zijn, waaraan iedereen iets heeft. Maar het kan ook een heel raar idee zijn: niet nuttig maar wel leuk! De wedstrijd wordt op alle scholen in de regio aangekondigd met posters en flyers. Alle benodigde informatie is ook op deze site te vinden.

Uitvindingen
De wedstrijd begint in de klas tijdens bijvoorbeeld het vak techniek of science. In een paar lessen bedenken groepjes leerlingen verschillende ideeën en werken deze uit op papier. Hierna kiest de klas zelf de beste ideeën uit. Die worden opgestuurd naar Technolab. Scholieren die niet in een klas zitten waar de lessen worden gegeven kunnen op eigen initiatief meedoen.

Halve finale
Uit alle inzendingen kiest Technolab de beste uitvindingen. De bedenkers van deze uitvindingen gaan door naar de halve finale waarin zij hun idee verder uitwerken in een presentatie of eventueel een filmpje. Zo wordt meer duidelijk over werking, materiaal, vorm en doelgroep. Deze informatie gaat naar de bouwers. Dit zijn bedrijven, instellingen en kunstenaars die meewerken aan de wedstrijd. Zij letten op kwaliteit en originaliteit, maar kijken vooral of het idee ook is om te zetten in een prototype. Tijdens de halve finale kiest een jury tien finalisten!

Maakmiddagen
De tien finalisten gaan aan de slag met het maken van een prototype en werken aan hun presentatieskills. Zij worden hierin begeleid door Technolab op verschillende ‘maakmiddagen’. Deze maakmiddagen bestaan uit verschillende workshops over ondernemen, presenteren en marketing gecombineerd met maakworkshops waarin een protoype wordt gemaakt. Daarnaast krijgen de finalisten ook de mogelijkheid om met een bedrijf hun idee nog beter te maken.

Finale
Begin juni is de finale. Hier presenteren de uitvinders hun prototype aan een deskundige jury, de pers en een zaal vol publiek. Aan het eind van de avond worden de winnaars bekend gemaakt. Na de prijsuitreiking worden de uitvindingen van alle finalisten tentoongesteld in BplusC.

Prijzen
Er zijn verschillende prijzen te winnen, waaronder de WWW-Kanjer (hoofdprijs) en de Publieksprijs. Overige prijzen worden binnenkort bekend gemaakt.

  Agenda 2019

  Vanaf 9 januari Uitvinden maar!
  15 februari Uiterste inleverdatum ideeën
  13 en 14 maart Halve finales
  16 april, 7 mei en 21 mei Maakmiddagen
  5 juni Finale

  Contact

  Telefoon: 071-5191324
  email: williewortelwedstrijd@technolableiden.nl
  Zweilandlaan 4 2334 CS Leiden

  Wil je op de hoogte zijn van alles dat er op en rond Technolab gebeurt?

  Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief!

  Technolab Leiden

  Telefoonnummer:
  071-5191324

  info@technolableiden.nl
  KvK: 27372497

  Fan van Technolab

  Technolab moet je meemaken!

  Wij zijn erg blij met uw donaties.

  Zullen we elkaar volgen? Leuk!

  Facebook Twitter