Risico’s

Workshop (groep 7/8)

Elke dag nemen we bepaalde risico’s. Er zou ons overal iets kunnen overkomen, maar het gebeurt gelukkig niet vaak. Wat is een risico, hoe groot is de kans dat iets gebeurt? Lust jij nog een snoepje als je te horen krijgt dat ie ook hééééél vies kan zijn?

Spelenderwijs leren leerlingen risico’s inschatten en hoe ze kunnen omgaan met alledaagse risico’s. Ook minder alledaagse risico’s mogen niet vergeten worden. Daarnaast gaan ze samen overleggen over mogelijke gevaren bij het ontwerpen van hun eigen stad.
Deze workshop wordt momenteel uitgevoerd in samenwerking met de omgevingsdienst West-Holland. Voor meer informatie neem contact met ons op.

Reken op Risico’s (in ontwikkeling)

Een leven zonder risico’s bestaat niet. In de verzekeringswereld kijken experts naar risico’s als de kans dat iets gebeurt maal het gevolg. Hoe groot is bijvoorbeeld het risico dat je bij zwemmen in de Noordzee een haai tegenkomt? Juist, erg klein! Leven met risico’s houdt in dat je accepteert dat risico’s er zijn en dat je kiest hoeveel geld je wilt besteden om die risico’s te beperken.

We vragen leerlingen in dit project, dat door Technolab Leiden wordt ontwikkeld in nauwe samenwerking met Rijksmuseum Boerhaave, het Hoogheemraadschap van Rijnland, Woutertje Pieterse en het Technasium van de Da Vinci Kagerstraat, om samen keuzes te maken over hun eigen toekomst. Door op speelse wijze de verantwoordelijkheid bij de leerlingen te leggen hopen we zo eigenaarschap en betrokkenheid te stimuleren.

En zeker wanneer het over Water, Energie en Duurzaamheid gaat, is die betrokkenheid van levensbelang. Hoe wij met de onzekerheden van vandaag omgaan zal bepalen hoe de toekomst van de jongeren van nu eruit zal gaan zien. We kunnen hen laten zien hoe wij het hebben gedaan en hoe wij het zouden gaan doen, maar dat is niet genoeg. Die toekomst is van hen, en zij hebben het recht om mee te denken en te beslissen. Met het project Reken op Risico’s proberen wij die brug tussen oud en nieuw te slaan, tussen kennis en innovatie.

Dit project is nog in ontwikkeling en is bedoeld voor leerlingen uit groep 7/8 en de onderbouw van het voortgezet onderwijs. Voor meer informatie, neem gerust contact met ons op!

Wil je op de hoogte zijn van alles dat er op en rond Technolab gebeurt?

Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief!

Technolab Leiden

Telefoonnummer:
071-5191324

info@technolableiden.nl
KvK: 27372497

Fan van Technolab

Technolab moet je meemaken!

Wij zijn erg blij met uw donaties.

Zullen we elkaar volgen? Leuk!

Facebook Twitter