Duurzame daken

Een dak boven je hoofd beschermt je tegen weer en wind. Daken hebben daarnaast nog veel meer te bieden dan je misschien zou denken! Duurzaamheid blijft een actueel onderwerp en daar kunnen daken een bijzonder goede bijdrage aan leveren. Door gebouwen efficiënt te bouwen en in te richten kan je slim omgaan met de beschikbare energie.
Heb je interesse? Neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden op jouw school!

Technolab wil scholen graag stimuleren te blijven verduurzamen, daar kunnen hun eigen leerlingen natuurlijk goed bij helpen, zij kennen de school immers erg goed en zijn er elke dag. Door middel van inspirerende projecten duiken leerlingen de wereld van energie in en proberen ze te achterhalen waar en hoe er bespaard kan worden. Hierbij zijn de leerlingen onderzoekend en ontwerpend aan het leren, ze zijn actief bezig met het onderwerp en ze raken zo ook meer betrokken bij de school.

Duurzaam Da Vinci

Een zeer geslaagd pilot-project is Duurzaam Da Vinci, van 23 maart t/m 13 april zijn drie klassen van 3havo de mogelijkheden voor hún school aan het onderzoeken. Zijn er plekken op school waar energie verspild wordt? En hoe is het energieverbruik in de vakantieperiode? Op deze en andere vragen zoeken de leerlingen antwoord en ook ontwerpen ze hun eigen duurzame school van de toekomst.
In onze video-rapportage (links) zie je een terugblik op het hele project, inclusief montage van zonne-panelen op het dak!
Bekijk hier de TV-uitzending die omroep West maakte over de kick-off van het project op 23 maart. Daarnaast was UnityTV aanwezig bij het plaatsen van de panelen, bekijk deze beelden hier!

Wil je op de hoogte zijn van alles dat er op en rond Technolab gebeurt?

Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief!

Technolab Leiden

Telefoonnummer:
071-5191324

info@technolableiden.nl
KvK: 27372497

Fan van Technolab

Technolab moet je meemaken!

Wij zijn erg blij met uw donaties.

Zullen we elkaar volgen? Leuk!

Facebook Twitter