Ons bestuur

Jong en oud beslissen over de belangrijke zaken

Eugenie Zwanenburg

Als kind was zij altijd het allerliefste buiten aan het spelen en ontdekken. Een studie Biologie was daarom een voor de hand liggende keuze. Met haar eigen kinderen kwam ze regelmatig in Boerhaave en was direct gegrepen en geïnspireerd door de schatkamer van het Technolab op de zolder van het museum; een geweldige mogelijkheid om te leren onderzoeken, ontwerpen en ontdekken. Het ontwikkelen van onderwijs in digitale vaardigheden heeft al jaren haar bijzondere interesse en als schoolleider op het Hofstad Lyceum in Den Haag is zij blij dagelijks te mogen werken met jonge mensen en blij dat zij via het Technolab nog meer mooie onderwijsactiviteiten aan elkaar mag verbinden #mooionderwijsmaakjesamen

Caroline Mehlem

Is advocaat arbeidsrecht en onderwijsrecht, toch wat anders dan zoöloog wat ze vroeger wilde worden. Als kind was een microscoop haar meest wardevolle bezit, waar ze vooral insecten mee bestudeerde. Ook ze is moeder van een peuter van twee en ze kan niet wachten totdat hij oud genoeg is om te komen ontdekken bij Technolab. Ze draagt initiatieven die jonge mensen helpen om hun passie te ontdekken dan ook een warm hart toe. Daarnaast is ze dol op aardbeien!

Dirk Ligtenberg

Kent Technolab via zijn kinderen die allemaal met mooie verhalen thuiskwamen na workshops die zij met hun klas hadden gedaan. Het liefst wilde hij gewoon meedoen, maar ja… zijn schooltijd was allang voorbij. Als bestuurslid draagt hij nu actief bij aan allerlei mooie initiatieven met speciale aandacht voor het NatuurLab. En als snoepje op de taart, mag hij af en toe aan een workshop meedoen!

Paul Kuijt

Is dol op toetjes, en dan met name een schuimige Pavlova met aardbeien en slagroom. Behalve dat is hij vooral werkzaam bij het het Ministerie van Onderwijs en Wetenschappen als programmamanager en is dus volop met het onderwijs bezig. Dat was vroeger ook zo ongeveer zijn droombaan, hij wilde namelijk altijd graag het onderwijs verbeteren. “De workshops en programma’s van Technolab zijn bijzonder omdat ze de leerlingen op een praktische manier nieuwsgierig maken naar techniek en wat je met techniek kunt doen.”

Jeugdbestuur

Technolab Leiden, wie zijn wij zonder ons jeugdbestuur? Deze groep leerlingen zet zich in voor Technolab en denkt met ons mee. Hoog tijd om deze toppers beter te leren kennen!

Rover (7 jaar)

We beginnen met ons jongste (en tevens nieuwste) lid. Rover is gek op pannenkoeken, daarvan kan hij er veel eten want hij is ook gek op voetballen. Het is dan ook niet gek dat hij later profvoetballer wil worden! Hij is goed in rekenen, maar in zijn vrije tijd gaat hij toch net iets liever gamen. Hij speelt dan Fifa 19, dat is toch geen verassing!

Thomas (9 jaar) 

Hij eet het liefst pasta. Net als Rover voetbalt hij. Maar zijn grote hobby is knex, daarvan maakt hij de mooiste bouwwerken! Met zijn technische kennis is hij dus een echte aanwinst voor ons jeugdbestuur. Het liefst gaat Thomas op vakantie naar Spanje, maar tot die tijd vermaakt hij zich prima met het spelen van Fifa.

Pim (9 jaar)

Hij eet het liefst pannenkoeken. Hij wil later bioloog worden, daarom past ook hij erg goed in het jeugdbestuur van Technolab. Pim houdt van buiten spelen en van judo, maar hij kan ook lekker gamen thuis. Het liefst speelt hij dan Roblox, een 3D avonturen game. Het liefst zou Pim op vakantie gaan naar Zuid-Afrika, maar gelukkig is hij nu nog even in Leiden om zijn mede bestuursleden te helpen!

David (10 jaar)

Hij is een echte judoka. David wil later “iets met technologie gaan doen”, bij Technolab is hij dus op het juiste adres. Zijn verborgen talent is volgens hem “boos worden”, dus zorg maar dat je deze jongen niet kwaad maakt! Om het goed te maken kan je altijd een stukje pizza, zijn lievelingseten, met hem gaan eten of een potje block craft 3d met hem spelen.

Salma (12 jaar) 

Salma is enorm sportief: ze zit op voetbal, maar haar verborgen talent is freerunnen. Als Salma niet bezig is met sporten, dan droomt ze over een vakantie in Tanzania, of haar droomberoep als kinderarts. Maar Salma houdt ook van gamen: van Rocket League en GTA5 tot Fortnite, Salma is een echte gamester!

Wessel (12 jaar)

Vervolgens stellen we Wessel voor. Zorg maar dat je geen ruzie met hem krijgt, want hij doet aan kickboksen! En bij het leven als sporter hoort goed eten: in Wessels geval is dat het liefst heel veel kip. Ooit wil Wessel zijn eigen bedrijf runnen. Hij droomt over een vakantie in Curaçao, maar tot die tijd vermaakt hij zich prima met darten en gamen, in het laatste geval vooral met het spelen van GTA!

 

Alisha (13 jaar)

Last but not least, onze Alisha. Ze houdt net als Rover en Pim van pannenkoeken. Deze dame is van alle markten thuis: ze kan tekenen, is goed in circus, en speelt korfbal. Later wil ze met techniek gaan werken bij defensie, het komt dus goed uit dat ze in ons Technolab jeugdbestuur zit. Maar ook Alisha houdt van gamen, het liefst speelt ze Fifa. Het liefst gaat Alisha op vakantie naar Luxemburg.

“In het jeugdbestuur van Technolab zitten is écht gaaf, we mogen met zijn alle mee beslissen over toffe nieuwe projecten!”

Thomas (9 jaar)