Open Innovatielab

Ben je een MBO, HBO of WO student die een uitdaging zoekt? Wil jij ook werken aan de toekomstige technieken? En daarmee gelijk werkervaring opdoen? Dan is het Open Innovatie Lab iets voor jou! Samen met lokale bedrijven ga je in een team van medestudenten voor tien weken aan innoverende challenges werken en oplossingen bedenken voor hedendaagse problemen. Bij het Open Innovati Lab maak je een echt verschil!

Onder begeleiding van Technolab en de bedrijven ga je met nieuwe technieken aan de slag. Uitdagingen zijn er genoeg, maar de hoeveelheid oplossingen zijn er veel groter. We moeten van het gas af, circulair bouwen, andere energiebronnen benutten, anders omgaan met ons voedsel, mensen en onze omgeving. Allemaal vragen die technische innovaties, nieuwe oplossingen en hedendaags perspectief nodig hebben.

Chemie

We gebruiken dagelijks enorm veel chemische stoffen. Wasmiddelen, schoonmaakmiddelen, maar ook in gebruikproducten, zoals auto’s en verf worden steeds weer nieuwe vernieuwingen uitgevoerd. Veel bedrijven willen nieuwe input van studenten om ook tot nieuwe ontwikkelingen te komen. Niet alleen bij het synthetiseren van producten, maar ook binnen het productieproces of technieken. Vind jij nieuwe methodes om dit te doen?

Circulair

Een nieuwe trend binnen de duurzaamheid is om alles circulair te produceren. Oude producten, gebouwen en grondstoffen worden daarbij opnieuw gebruikt voor nieuwe doeleinden. In 2020 krijgt het Open Innovatielab haar eigen gebouw. Kan jij helpen om grondstoffen of onderdelen te vinden die we kunnen hergebruiken om te bouwen? We kunnen jouw hulp goed gebruiken! Op welke manieren kan jij het gebouw circulair maken?

Energie

We moeten snel van het aardgas en olienetwerk af om de Aarde sustainable te houden. Een van de nieuwe energiebronnen in opkomst is waterstofgas. Het enige wat we nodig hebben om het te maken is water. Lekker duurzaam, want de enige uitstoot is ook alleen maar water! Technolab heeft een zonnepaneel aangesloten op een waterstof generator. Wat kan jij allemaal met deze energievorm doen?

Groen

Met alle nieuwbouw is er steeds minder plek voor bomen en planten om ons heen, ook al is dat hard nodig. Niet alleen zien die planten in onze omgeving er mooi uit, ze zorgen er ook voor dat belangrijke biologische processen blijven werken. Niet alleen de wilde natuur, maar ook “getemd” natuur kan hulp gebruiken. Nieuwe technieken die worden ontwikkeld voor tuinbouwkassen zorgen voor steeds grotere opbrengsten. Ga jij daarbij helpen?

Life sciences

De levenswetenschappen zijn in de opkomst! Nieuwe medicijnen, chemische processen en technische vernieuwingen zorgen er voor dat we een beter leven gaan leiden. Kan jij helpen om mee te helpen met de nieuwe technieken? Bedrijven in de regio kunnen jouw input goed gebruiken. Slimme medicijnpotjes, medicijnen filteren uit ons oppervlaktewater, en nog veel andere onderwerpen kunnen jouw aandacht gebruiken! Welke toepassingen kan jij maken?

Water

Zonder water kunnen we niet leven. Het lijkt dan wel alsog we in Nederland nog meer dan genoeg water hebben, maar niets is minder waar! We moeten er goed mee om gaan, want het water in Nederland zit bomvol allerlei stoffen. Ook stoffen die we liever niet in willen hebben, zoals pesticiden en medicijnresten. De technieken om dit voor elkaar te krijgen zijn er op dit moment nog niet. Zorg jij voor schoon (drink)water? 

Doe mee en maakt het verschil! Stuur jouw sollicitatie naar jordy@technolableiden.nl.
Heb je interesse en wil je liever toch nog wat meer informatie? Kijk dan op openinnovatielab.nl, of neem contact met ons op.

Wil je op de hoogte zijn van alles dat er op en rond Technolab gebeurt?

Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief!

Technolab Leiden

Telefoonnummer:
071-5191324

info@technolableiden.nl
KvK: 27372497

Fan van Technolab

Technolab moet je meemaken!

Wij zijn erg blij met uw donaties.

Zullen we elkaar volgen? Leuk!

Facebook Twitter