Dromen en doen

Daag je zelf uit! Volg een week lang een challenge bij een bedrijf en ontdek meer over jezelf en je wensen voor de toekomst. Laat je hersens kraken en denk samen na over ingewikkelde situaties.

Keuzes maken over je eigen toekomst is lastig. En het wordt je ook niet makkelijk gemaakt. Tussen Advanced Business Creation, Geo Media en Design, of “gewoon” de pabo zijn er honderden verschillende HBO-opleidingen waaruit je kan kiezen. Als je de MBO- en WO-opleidingen, alle mogelijke banen en reizen die tot de mogelijkheden behoren daarbij optelt, dan is het niet gek dat er zo ontzettend veel jonge studenten niet weten wat ze moeten kiezen en met hun studies stoppen of wisselen.

Weet jij al wat je later wilt worden? Of heb je nog geen idee? Als het antwoord ‘iets met economie’ is, dan is Dromen & Doen misschien wel wat voor jou! Je krijgt met jouw team een challenge om binnen een week een satelliet te bouwen, een hele week les te geven, de landelijke media te halen of een pinda in een kipnugget te verstoppen. Om de challenge te halen ben je een week lang niet op school maar bij inspirerende bedrijven, hogescholen of je eigen uitvalsbasis in de stad. Je ervaart welke keuzes er allemaal mogelijk zijn en leert dingen te ondernemen. Ontdekken, samenwerken en doen! Aan het einde van de week heb je kennisgemaakt met professionals en studenten binnen het gekozen vakgebied en worden je toekomstige studiekeuzes hopelijk een stukje gemakkelijker.

Voor meer informatie, neem contact op morsal@technolableiden.nl of ben@technolableiden.nl

De Partners die dit project mogelijk maken:

Rijnland
Het Warenhuis
Crissfit Ninja’s
De Valk
Riverfood
Surf Karavaan
De Clercq
Alrijne Ziekenhuis
Hal Allergy
LEF
Tweemaster
Leidse Schouwburg-Stadsgehoorzaal
Visio
Airbus
Swapfiets
Pentascope
Joravision
Area071
ERS-Groep
BplusC
Plant
Gemeente Leiden
Hogeschool Rotterdam
Vattenfall
Ontdektuin
Politie
24Baby
Bayer
Proo Leiden
Essensor
Museum Volkenkunde
De Oudheidsfabriek
LUMC
Topaz

Gerelateerde projecten

Willie Wortel wedstrijd

VO onderbouw

Wie doet de origineelste uitvinding? Dat kan iets heel nuttigs zijn of gewoon een wild idee. Zit je in de eerste of tweede klas van het VO? Doe dan mee met alweer de twaalfde editie!

Talent & Toekomst

VMBO

Neem een kijkje achter de schermen bij Ondernemen, Onderwijs, Techniek of Zorg. Tijdens een mini-stage ga je zelf aan de slag en kom je meer te weten over jouw eigen talenten!