Zomervakantie!

In de zomer is ook Technolab op vakantie, op 27 augustus zijn we weer terug. Telefonisch zijn we niet bereikbaar tot die tijd, de mail wordt wel gelezen! Maar stiekem vinden we een zomer zonder jullie wel erg lang, dus lees hieronder waar je ons in de zomer kunt vinden:

  • In de week van 23 juli én de week van 30 juli organiseert JES Rijnland samen met Technolab de Zomerschool, voor de vierde keer alweer. De kinderen komen van verschillende basisscholen en vormen een gemengde groep met veel verschillende culturen en interesses. Samen gaan de leerlingen aan de slag met het onderwerp genetische manipulatie: ze bouwen een DNA model, maken bibberbotjes en manipuleren hun eigen smoothie. Dit alles op een speelse manier en het programma zit boordevol met taal. Ze leren ook vloggen, vragen stellen, je mening durven geven, debatteren en presenteren. Er is een feestelijke afsluiting in bijzijn van familie waarbij de deelnemers een presentatie houden en een certificaat krijgen.
  • Deze hele zomer is het de Sizzling Summer of Space en zijn er diverse activiteiten door heel Zuid-Holland. Op zondag 19 augustus is “Leiden in Space” en staat de hele stad in het teken van ruimte(vaart). Op verschillende plaatsen in Leiden zijn space-iale activiteiten, zoals rondleidingen, planetarium-shows, workshops, demonstratie van een Nederlandse maanwagen en nog veel meer. Technolab geeft in Rijksmuseum Boerhaave een voorproefje van onze spliksplinternieuwe ruimte-workshop! In onze zogenaamde Ruimtetuin leer je overleven in de ruimte, hoe kom je daar aan voedsel en energie? Een krekelkwekerij biedt misschien wel de oplossing!
  • Zit je op een Leidse basisschool en heb je een Verwonderpaspoort? Bof jij even! Dan krijg je namelijk het eiland Zomertuin kado. Speciaal voor alle Verwonderpaspoorthouders is er een kado-eiland ontwikkeld, deze is gemaakt door  stagiairs van Technolab in opdracht van de Leidse Schooltuinen. Op het eiland vind je een recept voor je eigen fruitijsjes en leer je over eetbare planten.

Wil je op de hoogte zijn van alles dat er op en rond Technolab gebeurt?

Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief!

Technolab Leiden

Telefoonnummer:
071-5191324

info@technolableiden.nl
KvK: 27372497

Fan van Technolab

Technolab moet je meemaken!

Wij zijn erg blij met uw donaties.

Zullen we elkaar volgen? Leuk!

Facebook Twitter