Tech it out: Film, muziek en technologie voor kinderen

Tech it out festival

Het Tech It Out Festival is terug! Met workshops over technologie, muziek en film speciaal voor kinderen van 8 t/m 12 jaar. Het festival vindt plaats op zondag 11 november in BplusC Bibliotheek, Nieuwstraat 4 in Leiden.

Tijd: 10.00-13.30 uur
Locatie: BplusC Bibliotheek Nieuwstraat 4, Leiden
Toegang: € 7,50 via eventbrite

Kinderen ontdekken op het Tech It Out Festival dat je film en muziek niet alleen kunt ervaren, maar dat je het ook zelf kunt maken! In de workshops gaan kinderen experimenteren met het combineren van filmbeelden, geluid en technologie.

Maak zelf een dansmat, die met (film)muziek of licht reageert op je danspassen, en leer coole dansmoves. In de workshop Drag en Drop programmeer en mix je muziek in combinatie met filmbeelden. Jongere kinderen maken hier een eenvoudige versie van en combineren muziek- en beeldfragmenten tot een eigen filmpje.
Er zijn twee rondes met workshops, om 10.00 en om 12.00 uur.

Voor ouders is er een korte lezing over filmwetenschap, in samenwerking met het Leiden International Film Festival, zodat kinderen en ouders na de workshop met elkaar kunnen praten over wat ze hebben geleerd.

Het festival wordt georganiseerd door Technolab Leiden en BplusC. Het evenement is onderdeel van de eerste editie van Leiden+ (www.leiden.plus). Van 5 t/m 11 november vinden verschillende inspirerende en stimulerende evenementen plaats, op het kruispunt van wetenschap, kunst en ondernemerschap met het oog op een creatieve en duurzame toekomst.

Tech it Out wordt mede mogelijk gemaakt door Cultuurfonds Leiden, Gemeente Leiden en Fonds1818.

Wil je op de hoogte zijn van alles dat er op en rond Technolab gebeurt?

Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief!

Technolab Leiden

Telefoonnummer:
071-5191324

info@technolableiden.nl
KvK: 27372497

Fan van Technolab

Technolab moet je meemaken!

Wij zijn erg blij met uw donaties.

Zullen we elkaar volgen? Leuk!

Facebook Twitter